Nogomet

Vušković dobio poziv za reprezentaciju, no klub još nije odlučio hoće li ga pustiti

Filip Mihoković • srijeda, 07.02.2024.
Vušković dobio poziv za reprezentaciju, no klub još nije odlučio hoće li ga pustiti
Foto: Mario Strmotić/HINA

Luka Vušković dobio je poziv za U-19 reprezentaciju Hrvatske koja će igrati na međunarodnom turniru u Umagu i Novigradu. Međutim, bivši hajdukovac nedavno se pridružio poljskom Radomiak Radomu, a čelnici kluba nisu sigurni hoće li dozvoliti igraču nastup na turniru.

Siniša Oreščanin uputio je Luki Vuškoviću poziv za U-19 reprezentaciju Hrvatske. Mladi Vatreni trebali bi se okupiti 10. veljače te odigrati susrete protiv Saudijske Arabije i Grčke u Novigradu i Umagu. Ipak, Oreščanin možda neće moći računati na Vuškovićev doprinos budući da se Radomiak Radom, kojem se mladi stoper nedavno pridružio, nije odlučio hoće li ga pustiti da sudjeluje.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Luka Vušković bio je najveći izlazni transfer u povijesti Hajduka, ostvarivši prijelaz u Tottenham sa 16 godina. Prije pridruživanja londonskom klubu, mladi Splićanin poslan je na posudbu u poljski Radomiak Radom kako bi se isprofilirao i razvijao u ligi odgovarajućoj njegovoj razini. Poljski klub, trenutno je na desetom mjestu na tablici prve poljske lige, osvojivši 24 boda u 19 utakmica.

Radomiak Radom 10. veljače gostuje u Krakowu kod trinaestoplasirane Cracovije, a budući da se u isto vrijeme održava međunarodni turnir koji nije u organizaciji Fife, poljski klub nije obvezan pustiti igrača, već se radi o dobroj volji čelnika iz kluba. Klub je na službenim stranicama objavio da će odluku donijeti u sljedećih nekoliko dana:

"U narednim danima bit će odlučeno hoće li Luka i kada otići u Hrvatsku."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!