Vodeni sportovi

[VIDEO] Tucak: 'S ovolikim brojem osnovnih tehničkih pogrešaka, nemoguće je očekivati više'

Branimir Korać • srijeda, 07.02.2024.
[VIDEO] Tucak: 'S ovolikim brojem osnovnih tehničkih pogrešaka, nemoguće je očekivati više'
Foto: Daniel Kasap/HINA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je od Španjolske i nastup u skupini završit će na drugom mjestu. Španjolska je glatko slavila s 10:6...

Španjolska je danas bila bolja i bez problema je slavila s 10:6. U svim segmentima igre bila je bolja od Hrvatske koja se mučila, nije imala svoj dana i izbornik Ivica Tucak svjestan je kako s ovakvim nastupom protiv Španjolske nema što tražiti.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nismo danas bili pravi za pobijediti ovakvu Španjolsku. Možda bi ovo bilo dovoljno za neku reprezentaciju lošije kvalitete, ali za pobijediti Španjolsku moraš biti na 100 posto svojih mogućnosti, mi nismo bili. Od početka smo imali govor tijela koji nije bio dovoljan za ovakvu utakmicu, imali smo strahovito puno tehničkih pogrešaka i krivo dodanih lopti. Prije utakmice smo apostrofirali kako protiv Španjolske ne postoji moj igrač nego postoji zatvaranje prostora. Procurili smo tako dva-tri puta dekoncentrirano da je to za detaljnu analizu."

Slijedi ključna utakmica u borbi za Olimpijske igre, Hrvatska mora do pobjede protiv Brazila ili Kine.

"U konačnici dobra potrošnja i fizička i mentalna što nam je potrebno i sada imamo lakšeg protivnika, što nam je bitno. Okrećemo se osmini finala, ključnoj utakmici na ovom prvenstvu i igramo protiv Kine ili Brazila, mislim da smo apsolutni favoriti. Hrvatska mora biti na Olimpijskim igrama u Parizu i to je prvenstveni cilj, a ako to završio dobro, a duboko vjerujem da će tako biti, onda ćemo razmišljati o nečem dalje."

Tucak ne žali previše za današnjim susretom, svjestan je kuda je on vodio od početka.

"Nekad je protivnik bolji od tebe, lukaviji, bolje se postavi, brže razmišlja, danas je bilo očigledno da nismo bili pravi, sigurno je da možemo bolje od ovog. Te tehničke pogreške bodu u oči, dodavanje igraču u ruku, prvog igrača više prebacimo cijelo polje… Branili smo se fenomenalno, ali past će ti koncentracija. Ako želiš dobar rezultat, ti moraš napraviti nešto kvalitetno u napadu. S ovolikim brojem osnovnih tehničkih pogrešaka, nemoguće je očekivati više. Zaboraviti ovu utakmicu, ništa se ružno nije dogodilo osim poraza koji je u sportu uvijek bolan. Ovo je početna faza, znamo po što smo došli ovdje i to je najbitnije."

SP 2024., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Australija29:7Južna Afrika
Španjolska10:6Hrvatska
1Španjolska 346:20+269
2Hrvatska 348:24+246
3Australija 346:35+113
4Južna Afrika 318:79-610

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!