Košarka

Dobar nastup Zupca u porazu Clippersa, Šarićevi Warriorsi lako slavili u Philadelphiji

Branimir Korać • četvrtak, 08.02.2024.
Dobar nastup Zupca u porazu Clippersa, Šarićevi Warriorsi lako slavili u Philadelphiji
Foto: EPA

U noćašnjem programu u NBA ligi odigrano je sedam utakmica, a u akciji su bili Ivica Zubac i Dario Šarić. Zubac je upisao poraz, a Šarić pobjedu...

Los Angeles Clippersi poraženi su kod kuće od New Orleans Pelicansa sa 117:106. Pelicansi su tako došli do četvrte uzastopne pobjede dok su Clippersi prekinuli niz od četiri uzastopna slavlja.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pobjeda Pelicansa je još značajnija ako se zna da je Zion Williamson igrao unatoč ozljedi, a u drugoj četvrtini ozljedu je zaradio Jonas Valančiunas koji se više nije vraćao u utakmicu.

Ivica Zubac vratio se u startnu petorku Clippersa i odradio je dobro svoj posao, za 21 minutu na parketu upisao je 12 poena (5/5 za dva, 2/3 slobodna bacanja) te je uhvatio osam skokova.

Prvo ime Clippersa bio je James Harden s 19 poena, osam skokova i pet asistencija, a Norman Powell dodao je 18 poena. Paul George i Kawhi Leonard odigrali su puno skromnije utakmice od standarda koji su postavili u proteklim tjednima.

Kod Pelicansa CJ McCollum ubacio je 25 poena uz sedam skokova, a Williamson je dodao 21 poen uz deset asistencija.

Philadelphia očekivano ima dosta problema bez Joela Embiida, a bez njega je upisala uvjerljiv domaći poraz od Golden Statea sa 127:104. Warriorsi su imali širinu, nije im trebala luda večer Stephena Curryja, igrači s klupe dali su svoj doprinos.

Među njima je i Dario Šarić koji je za 14 minuta provedenih na parketu upisao devet poena (2/3 za dva, 1/2 za tri, 2/2 slobodna) uz tri skoka i dvije asistencije.

Najučinkovitiji kod pobjednika bili su Andrew Wiggins s 21 poenom i deset skokova te s po 18 poena Jonathan Kuminga (šest skokova) i Klay Thompson. Kod Sixersa Ricky Council ubacio je 17 poena, a KJ Martin dodao je 15 poena i pet skokova.

Podbacili su Sacramento Kingsi koji su kod kuće neočekivano poraženi od Detroit Pistonsa. Pistonsi su slavili sa 133:120, u posljednjoj dionici potpuno su nadigrali Kingse.

Učinili su to bez Bojana Bogdanovića koji ima problema s mišićem te je ovaj susret preskočio. Još veći plus pobjedi Pistonsa je što je ostvarena i bez Cadea Cunninghama.

Zato su sjajni bili Jaden Ivey s 37 poena i sedam asistencija, Alec Burks s 25 poena i sedam skokova te Jalen Duren s 20 poena i 15 skokova. Kod Kingsa Domantas Sabonis ubacio je 30 poena uz 12 skokova i sedam asistencija, a Malik Monk dodao je 23 poena i deset asistencija.

NBA:
Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans 106:117
Philadelphia 76ers - Golden State Warriors 104:127
Sacramento Kings - Detroit Pistons 120:133
Charlotte Hormets - Toronto Raptors 117:123
Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 106:114
Boston Celtics - Atlanta Hawks 125:117
Miami Heat - San Antonio Spurs 116:104

FOTO: EPA/WILL OLIVER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!