Rukomet

HRS objavio popis igrača za olimpijske kvalifikacije, vraćaju se Gojun i Kopljar

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 08.02.2024.
HRS objavio popis igrača za olimpijske kvalifikacije, vraćaju se Gojun i Kopljar
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski rukometni savez objavio je popis igrača za olimpijske kvalifikacije koje će se održati u Hannoveru. Rukometaši će igrati za plasman u Parizu protiv domaćina Njemačke, kao i Austrije i Alžira...

Prema obvezi koju ima prema Svjetskoj rukometnoj federaciji (IHF-u) i organizatorima olimpijskih kvalifikacija, Hrvatski rukometni savez objavljuje širi popis od 35 igrača za skorašnje olimpijske kvalifikacije.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S tog popisa, budući izbornik reprezentacije odabrat će igrače koje će voditi u Hannover. U odnosu na popis igrača za EHF EURO 2024., nekoliko je novih imena. To se prije svega odnosi na Jakova Gojuna i Marka Kopljara, dvojicu specijalista za obranu. U odnosu na širu listu za Europsko prvenstvo, s popisa su otpali Gianfranco Pribetić i Maksimilijan Molc.

Lijepo je vidjeti da su na popisu Ivan Martinović, koji je ozlijeđen na Europskom prvenstvu, ali koji provodi intenzivnu terapiju i nada se da bi mogao biti spreman za kvalifikacije, David Mandić koji je također zbog ozljede propustio Europsko prvenstvo, ali i Josip Šarac. Oni bi se uskoro trebali vratiti na teren i biti spremni staviti se na raspolaganje i klubu i reprezentaciji.

Kao što je poznato, Hrvatska se nalazi u Skupini 2 olimpijskih kvalifikacija s Njemačkom, Austrijom i Alžirom. Prema već objavljenom rasporedu, točna satnica još se čeka, a hrvatska rukometna reprezentacija prvi susret igra 14. ožujka 2024. godine s Austrijom.

Dan ili dva kasnije (odluka IHF-a, organizatora i vlasnika televizijskih prava), na rasporedu je susret s domaćinom Njemačkom. Posljednji susret naša reprezentacija igra 17. ožujka protiv Alžira. Dvije najbolje reprezentacije iz svake od tri skupine kvalifikacija stječu pravo nastupa u Parizu.

Do sada su to pravo izborile: Francuska, Danska, Švedska, Japan, Argentina i Egipat.

Popis igrača:
Dominik Kuzmanović
Matej Mandić
Filip Ivić
Dino Slavić
Kristian Pilipović
David Mandić
Marin Jelinić
Lovro Mihić
Ivan Šnajder
Mario Šoštarić
Filip Glavaš
Fran Mileta
Domagoj Duvnjak
Luka Cindrić
Igor Karačić
Ivano Pavlović
Jakov Gojun
Marin Šipić
Veron Načinović
Tomislav Kušan
Nikola Grahovac
Ivan Martinović
Luka Stepančić
Luka Lovre Klarica
Mateo Maraš
Zvonimir Srna
Tin Lučin
Luka Moslavac
Ante Ivanković
Josip Šarac
Matej Hrstić
Marko Mamić
Patrik Martinović
Marko Kopljar
Filip Vistorop

Autor: HRS.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!