Nogomet

Sopić: 'I ja s Goricom nisam zabio gol u prvih šest utakmica, nije se lako vaditi kada si u tunelu'

Filip Mihoković • petak, 09.02.2024.
Sopić: 'I ja s Goricom nisam zabio gol u prvih šest utakmica, nije se lako vaditi kada si u tunelu'
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Rijeka će u 22. kolu SuperSport HNL-a ponovno gostovati u Velikoj Gorici, a Željko Sopić očekuje drugačiju utakmicu od one odigrane prije dva tjedna...

Željko Sopić će po drugi puta u dva tjedna voditi Rijeku protiv bivšega kluba, Gorice. Bijelo-plavi slavili su preokretom 3:2 prije dva tjedna te nakon toga svladali Hajduk na Poljudu i Istru na Rujevici, dok je Gorica upisala poraz i protiv Lokomotive i Dinama. Trener Rijeke očekuje teško gostovanje, unatoč lošem nizu bivše momčadi:

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Igramo drugu utakmicu protiv Gorice u dva tjedna. Bez obzira na loše rezultate Gorice, iskreno mislim da je to jako dobra momčad i da će se boriti za vrh tablice do kraja prvenstva. Mislim da su dobro vođeni, nekad u životu naporno radite pa nemate uspjeha, ušli su u crnu rupu. S druge strane, mi imamo svojih unutarnjih problema, ali iskreno se nadam da će naša jedanaestorica ostaviti zadnji atom snage na terenu u pokušaju da ponovno uzmemo Gorici tri boda."

Svoj dojam pred utakmicu dao je i Bruno Bogojević:

"Smatram da se radi o ozbiljnoj momčadi koja se bori za vrh tablice. Mislim da moramo biti na 100 posto da bi tamo uzeli sva tri boda."

Rijeku muče ozljede ključnih igrača, uključujući Tonija Fruka, Brunu Godu, Niku Jankovića i Marijana Čabraju. Trener se nada da će se momčad brzo oporaviti, no nije optimističan u vezi toga, s obzirom na intenzivan raspored i trenažni proces:

"Iskreno se nadam da će se krvna slika momčadi popraviti na bolje, ali nisam veliki optimist s obzirom na trenažni proces. Ako uspijemo osposobiti barem jednog ozlijeđenog igrača, bit ćemo zadovoljni. Velika je vjerojatnost da će mnogo njih biti spremno za utakmicu s Lokomotivom, no, nažalost, za ovu utakmicu, šanse za to su jako male. Janković je Janković. On je na 50-50, a ostali su na 80 posto da neće igrati, a 20 posto da hoće. Čabraja ima ozljedu zadnje lože, dogodila mu se reruptura, dakle ozljeda na istom mjestu, gdje sada ima ožiljak. Čabraja trči lagano, ali konstantno ima osjećaj boli. Ako krene s većim intenzitetom mogli bismo ga izgubiti do kraja sezone."

U međusobnom okršaju prije dva tjedna, Gorica je povela s dva pogotka prednosti, no na kraju je Rijeka preokretom slavila 3:2. Sopić nije bio u potpunosti zadovoljan predstavom svoje momčadi, ali na kraju mu je bitna samo pobjeda:

"Ja nisam perfekcionist, ali imali smo igrača više 45 minuta i mislim da se nismo držali dogovora. S druge strane, pobjedi se ne gleda u usta, pobijedili smo 3:0 i sad nema smisla da ja nešto pametujem. Uvijek se može bolje, mene su zasmetale neke sitnice, ali u krajnjoj liniji je sve u redu."

Sopić očekuje drugačiji susret od onoga prije dva tjedna, a smatra da je ključ pobjede tečnost igre njegove momčadi te dijametralno suprotan ulazak u susret:

"I ja s Goricom nisam zabio gol u prvih šest utakmica. Očekujem agresivnu Goricu, svaki start će biti na granici žutog kartona, a mi na tu agresiju moramo odgovoriti svojom protočnošću lopte, kvalitetom i brzinom pasa. S druge strane, nije se lako vaditi kad si u tunelu, realno je u Gorici jako teško gostovanje. Prvu utakmicu smo dobili uz malu dozu sreće iako ne mogu reći da je nezasluženo kada se sve zbroji i oduzme. Ovo će biti posve nova utakmica, kreće se od nule. Napomenuo sam svojim dečkima da si ne možemo dozvoliti da uđemo u utakmicu kao u onu prvu u Gorici i to je to."

Trener Rijeke odgovorio je i osjeća li momčad pritisak sada kada je na vodećoj poziciji tablice SuperSport HNL-a:

"Mi smo sad vodeća momčad i možda će netko dodatno gristi protiv nas, ali ja ne poznajem niti jednog trenera niti ekipu koja ulazi u utakmicu s razmišljanjem da neće pobijediti. Kada 11 igrača istrči na teren, njihova prva premisa mora biti da će pobijediti utakmicu, to je bit sporta. Hoće li gristi više ili manje, mislim da se dosta pita i nas."

Sopić vjeruje u svoju momčad unatoč njenoj mladosti i neiskustvu. Smatra da napreduju iz dana u dan te da svakim danom mogu biti samo bolji i kvalitetniji, a sebe smatra više trenerom koji igračima donosi mir nego motivatorom:

"Vjerujem u naš trenažni proces i kvalitetu igrača. S druge strane, imamo nekoliko izostanka, ali mislim da dečki rade ozbiljno, fokusirani su i ne treba ih dodatno motivirati, nekad ih čak treba i smirivati da ne bi, u duhu borbe, jedan drugog ozlijedili. S druge strane, mislim da su to mladi dečki željni dokazivanja i mislim da je moja uloga u principu više smirivati nego motivirati. Stvarno mi je gušt raditi s njima. Mislim da će svakim danom biti zreliji i pametniji, iskustvo nije nešto što se može steći preko noći, ali na dobrom smo putu i maksimalno vjerujem tim dečkima.

Bruno Bogojević zaključio je izjavu izrazivši zadovoljstvo igranjem za Rijeku, a 25-godišnji veznjak očekuje svakodnevni napredak ekipe koja se bori za titulu hrvatskog prvaka:

"Naravno da sam zadovoljan. Trenutno igram na poziciji lijevog beka jer su ozlijeđeni Goda i Čabraja, ali mislim da su principi isti kao i na desnoj strani. Iz dana u dan napredujemo tako da se možemo boriti za vrh ljestvice."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!