Nogomet

Jeličić: 'Kao što je došao kraj fenomenalnom nizu, tako će i jednom doći kraj ovom negativnom nizu'

Filip Mihoković • petak, 09.02.2024.
Jeličić: 'Kao što je došao kraj fenomenalnom nizu, tako će i jednom doći kraj ovom negativnom nizu'
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Rijeka i Gorica ponovno će nakon nešto više od dva tjedna odmjeriti snage, a Dinko Jeličić smatra da ih očekuje drugačiji susret od prvoga u Gorici...

22. kolo SuperSport HNL-a u nedjelju će zatvoriti Rijeka i Gorica. Bit će to ponovni susret ovih dviju momčadi nakon samo 18 dana, a tada je u Velikoj Gorici preokretom slavila Rijeka 3:2. Trener Gorice, Dinko Jeličić, očekuje totalno drugačiji susret od prošloga te se nada pozitivnoj reakciji igrača na negativni niz s kojim su započeli proljetnu polusezonu, a otkrio je i da će u nedjelju biti dostupan i Gabriel Rukavina, koji se pridružio Gorici na posudbi do kraja sezone:

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Stanje u momčadi je standardno. Otpao je Pršir zbog kartona, a vraća se Mrzljak nakon kartona, ovo ostalo je više-manje sve na dispoziciji. Bilo je i nekih viroza, ali vjerujem da će se oporaviti do utakmice i da će svi biti u kadru. Ja očekujem kompletno drugačiju utakmicu, prvenstvo zbog terena. Objema ekipama će biti nešto drugačiji sastavi, a mi nemamo puno prostora za kalkulaciju, svaki bod nam je izrazito bitan da izađemo iz negativne serije. Očekujem dobru reakciju ekipe i napravit ćemo sve da uzmemo bodove. Završen je transferni dio što se tiče Rukavine. On je prošao pripreme s Dinamom, u dobrom je stanju tako da će već u nedjelju biti u kadru za utakmicu protiv Rijeke."

Gorica je u posljednjem susretu poražena 2:0 na Maksimiru. Utakmicu s Dinamom, zbog ozljede je propustio Marko Soldo, 20-godišnjak koji je na posudbu u Goricu stigao baš iz Plavoga doma. Veznjak priznaje da mu je izostanak protiv matičnog kluba teško pao, no nada se nadoknaditi svoje odsustvo protiv Rijeke:

"Na Maksimiru je uvijek teško igrati, uvijek izlaze visoko i dobro su rastrčani. Mi trebamo gledati nas i trebamo se bolje postaviti te biti agresivniji u svakom segmentu igre i tada ćemo stvoriti svoje šanse u svakoj utakmici. Uvijek je teško gledati ekipu kad se bori bez tebe, osobito kad je takav tip utakmice koji meni najviše odgovara, gdje se igra s mnogo duela i kontakta. Sada ću igrati i na meni je da pokažem to što se treba pokazati. Na nama je da damo sve od sebe, da energija, stav i gard budu na nivou, a sve ostalo će doći s tim."

Trener Gorice ne smatra da će ishod prve utakmice utjecati na ishod ponovnog susreta budući da je svaka utakmica individualni i unikatni događaj koji se ne može replicirati:

Jednostavno svaka utakmica nosi svoje specifičnosti, više-manje znamo sve o svima tako da se opet vraćam na segment trenutnog raspoloženja, fokusa i ispunjavanja zadataka te stanja protivničke momčadi. To je puno detalja koji usmjeravaju utakmicu, a i sam tijek utakmice definira ostale stvari. U prvoj smo utakmici imali fenomenalan početak, ali su nas poremetile, nekad malo i nesretne situacije, koje su vratile Rijeku u igru i onda smo na osnovi jedne dekoncentracije izgubili bodove. Moramo napraviti sve da nam se te stvari ne ponavljaju."

Jeličić tvrdi da je momčad Rijeke s razlogom na vrhu tablice SuperSport HNL-a, pokazavši dominaciju u nekoliko igračkih segmenata:

"Oni pokazuju visoku razinu dominacije u nekoliko segmenata; energiji, kvaliteti u napadu i prekidima. Trebamo biti skoncentrirani od prve sekunde na svaki detalj. Uspjeli smo ih iznenaditi kada su ušli u fazu dekoncentracije što smo mi iskoristili, a na kraju su oni iskoristili jednu situaciju više i to je taj balans. Što se tiče Rijeke, kada bih išao raščlanjivati, ne bih našao previše slabosti."

Trener Gorice oduševljen je stavom momčadi koji je demonstrirala od njegovog dolaska, a smatra da će taj stav biti ključan za preokret loših rezultata:

"Momci definitivno od prvoga dana kada sam ja došao imaju dobar stav da im nije drago kada izgube, osobito kada si u ovakvoj seriji loših rezultata. To je nešto što meni daje silnu vjeru. Svemu jednom dođe kraj, kao što je došao kraj fenomenalnom nizu, tako će i jednom doći kraj ovom negativnom nizu, a na nama je da to isprovociramo što prije. Ta energija, raspoloženje i duh momčadi mi daju vjeru da smo to spremni napraviti već sada protiv Rijeke."

Velika prednost za Goricu bit će povratak kapetana Filipa Mrzljaka koji je zaradio crveni karton zbog nesportskog ponašanja pri kraju susreta s Rijekom. Jeličić je uvjeren da će Mrzljak ispuniti njegove zahtjeve:

"Svi znamo koliko je nama Filip bitan. Bitno je da on bude stabilan i ne uđe u fazu "prenabrijanosti" kao što se desilo na kraju prve utakmice, ali sam uvjeren da će on svoju ulogu odigrati na pravi način i da će voditi momčad ka pozitivnom rezultatu."

Na kraju je Soldo zaključio da momčadi fokus treba biti samo na sebi te da će, ako budu na svojoj razini, u svakom susretu imati šanse:

"Rijeka je mlada ekipa, borbena i rastrčana. Mi imamo svoje kvalitete i svaki protivnik u prvoj ligi je težak. Mi moramo biti na svojem nivou, dati sve od sebe i naše prilike će doći. Ne treba nas previše interesirati protivnik."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!