Tenis

Nekadašnji deseti tenisač svijeta zaključio svoju igračku karijeru

Petar Jenjić • utorak, 13.02.2024.
Nekadašnji deseti tenisač svijeta zaključio svoju igračku karijeru
Foto: EPA

Latvijski tenisač Ernests Gulbis odlučio je službeno zaključiti svoju igračku karijeru. Nekada je kroz karijeru bio i deseti tenisač svijeta, ali je ipak bio pamtljiviji po izjavama i ponašanju van terena...

Svoju igračku karijeru odlučio je zaključiti Ernests Gulbis koji je u svojoj 36. godini rekao zbogom profesionalnom igranju tenisa, iako je već neko vrijeme daleko od nekih pozitivnih rezultata.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gulbis je kroz svoju karijeru osvojio šest ATP turnira u sedam odigranih finala, dok je u parovim osvojio dvije titule. 2014. godine stigao je i do desetog mjesta na ATP ljestvici.

Iste godine dogurao je do polufinala Roland Garrosa gdje ga je svladao Novak Đoković, a na tom putu svladao je Rogera Federera i Tomaša Berdycha. Drugi tjedan igrao je još i na Wimbledonu i US Openu.

Posljednjih godinu dana uopće nije ni igrao, a sada je objavio da je vrijeme službeno reći da je kraj. Zadnji meč odigrao je u Davis Cupu početkom veljače prošle godine kada je svladao Daniela Cukiermana.

Bio je poznat po svojim izjavama u kojima nije pretjerano lijepo pričao o najboljim tenisačima svijeta.

"Ne volim Đokovića, iako se poznajemo od 12. godine. Bio je običan dječak, ali promijenio se nakon prvog velikog trijumfa. Sad nas gleda drugačije, osjećam promjenu u njegovoj osobnosti. Volim one koji imaju jaku osobnost, koji se ne mijenjaju zbog uspjeha i novca."

Nešto slično govorio je i za Nadala i Federera.

"Dosadni su. Poštujem ih i svaka im čast, ali nedostaje tu malo više vatre. Nakon meča govore poraženome: "Bio si dobar, ali ja sam ipak bio malo bolji. To su gluposti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!