Tenis

Bivša prva igračica svijeta svladala Petru Martić u drugom kolu turnira u Dohi

Branimir Korać • utorak, 13.02.2024.
Bivša prva igračica svijeta svladala Petru Martić u drugom kolu turnira u Dohi
Foto: EPA

Petra Martić oprostila se od turnira u Dohi porazom u drugom kolu od Naomi Osake. Nekadašnja prva igračica svijeta slavila je sa 6:3, 7:6...

Nakon Donne Vekić, poraz je upisala i Petra Martić i Hrvatska je ostala bez predstavnica na WTA turniru u Dohi. Petra je imala težak posao protiv Naomi Osake koja je slavila uz dva seta.

Osakin trenutno renking nije referenca, dugo nije igralča zbog trudnoće i sada se polako vraća na Tour. Jasno je da joj nedostaje mečeva, međutim kvaliteta je tu i Osaka je potvrđuje.

Na Martić je ostavilo traga to što je dan ranije imala maratonski, psihički i fizički vrlo težak meč protiv Arantxe Rus dok je Osaka imala lakši posao protiv Caroline Garcije.

Prvi set dvoboja između Martić i Osake donio je uvjerljiv nastup obje igračice na servisu, samo jedan gem donio je break loptu i na žalost Osaka ju je iskoristila.

Prvi set uzela je sa 6:3, a u drugom setu Martić se dva puta vraćala iz breaka zaostatka, izborila je tie-break u kojem je povela s 4:0, imala i 6:3, ukupno četiri set lopte, ali Japanka je ipak na kraju slavila s 11:9.

Završilo je pobjedom Japanke koja tako ide u osminu finala.

WTA Doha, drugo kolo:
Naomi Osaka (Japan) - Petra Martić (Hrvatska) 6:3, 7:6(9)

FOTO: EPA/JAMES ROSS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!