Košarka

Zadrani spremni za dvoboj protiv Splita: 'Vjerujem da ćemo imati odgovor na njihovu igru'

Filip Mihoković • utorak, 13.02.2024.
Zadrani spremni za dvoboj protiv Splita: 'Vjerujem da ćemo imati odgovor na njihovu igru'
Foto: Zvonko Kucelin/HINA

Košarkaši Zadra pripremaju se za borbu za prvi trofej sezone, SuperSport Kup Krešimir Ćosić. Njihov put prema trofeju započinje sutra u 20 sati kada će se susresti s domaćinom završne faze turnira, Splitom.

Dvije vodeće momčadi Premijer lige, Split i Zadar, odmjerit će snage na Valentinovo u četvrtfinalu SuperSport Kupa Krešimir Ćosić. Prošle godine, Zadar je već u četvrtfinalu igrao s tadašnjim domaćinom Cibonom i izgubio s tijesnih 71:70. Ovoga puta, put prema trofeju izgleda jednako izazovan, ako ne i teži, s obzirom na atmosferu koja će dočekati Zadrane na rasprodanim Gripama.

Igraj na utakmice SuperSport Kupa Krešimir Ćosić na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Split je u posljednjem međusobnom okršaju slavio s tijesnih 67:65 te time preuzeo vodeću poziciju Premijer lige. Kapetan Zadra, Marko Ramljak, izražava nadu da će momčad u Kupu izbjeći prošlogodišnji scenarij te da će atmosfera na Gripama biti poticajna za njih:

"Opet najteži mogući protivnik u prvoj utakmici Final Eighta. Svaka utakmica protiv Splita ove i prošle sezone bila je teška, tvrda, taktičko nadmudrivanje. Dosta ih je bilo u egalu, praktički sve osim one finalne na Višnjiku. Znamo svi odakle dolazi njihova najveća snaga, od stranaca Sullivana, Shortera i Funderburka, a ostale pozicije popunjavaju domaćim igračima. Nezgodna su momčad, u zadnje vrijeme igraju vrlo dobro i očekuje nas još tvrđa utakmica nego do sada, „na nož“, jer nosi puno više nego ove do sada. Vjerujem da ćemo imati odgovor na njihovu igru, čvrstinu, energiju, da ćemo zabiti što više laganih poena, doći do pobjede i obradovati veliki broj naših navijača koji će biti u dvorani."

Ove sezone, dalmatinski rivali su se susreli tri puta. Zadar je slavio u prvenstvu 88:80 na Višnjiku, a također je pobijedio u Splitu u ABA ligi 75:82, ali je izgubio u posljednjoj međusobnoj utakmici. Trener Zadra, Danijel Jusup, vjeruje da će njegova ekipa biti spremna za izazov i raduje se podršci navijača:

"Posljednju utakmicu izgubili smo u dosta neizvjesnoj završnici. Oni su organizirali završnicu kupa, tamo će biti njihovi navijači i biti im podrška. Mi smo se nakon povratka iz Beograda malo odmorili i danas počeli s pripremom. Vjerujem da ćemo sutra imati dozu svježine i da ćemo biti spremni za utakmicu. Drago mi je da će biti i naših navijača, da svi zajedno pokušamo napraviti dobar rezultat."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!