Nogomet

Kotarski i Jedvaj na suprotnim stranama, PAOK čeka Panathiniakos u polufinalu Kupa Grčke

Filip Mihoković • srijeda, 14.02.2024.
Kotarski i Jedvaj na suprotnim stranama, PAOK čeka Panathiniakos u polufinalu Kupa Grčke
Foto: Pixsell

Polufinale Kupa Grčke donosi okršaj vječnih rivala PAOK-a i Panathinaikosa, dviju vodećih momčadi Super lige. Prvome susretu domaćin će biti PAOK, a pobjednik će za trofej u finalu igrati protiv boljega iz dvoboja Arisa i Panetolikosa.

Lideri u borbi za naslov prvaka u grčkoj ligi, PAOK i Panathinaikos, sada će se sučeliti u polufinalu Kupa Grčke. Panathinaikos, kojim upravlja Fatih Terim, trenutno zauzima drugo mjesto u ligi, samo jedan bod iza vječnog rivala, PAOK-a, te se nada plasmanu u finale Kupa pobjedom nad suparnikom koji je slavio u posljednjem međusobnom okršaju 2:1.

Igraj na PAOK - Panathinaikos na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

PAOK je osigurao svoje mjesto u polufinalu Kupa Grčke pobjedama nad Volosom i Panserraikosom. Momčad Razvana Lucescua sjajno igra ove sezone, osvojivši 51 bod u 22 susreta, što je bilo dovoljno za vodeću poziciju grčke lige. U posljednjih deset utakmica u svim natjecanjima, Dvoglavi Orlovi upisali su osam pobjeda, poraz i remi u posljednjem susretu protiv četvrtoplasiranog AEK-a. U posljednjem okršaju protiv Panathinaikosa prije 17 dana, slavili su na domaćem terenu 2:1.

S druge strane, Panathinaikos je do polufinala došao pobjedama nad ekipama Olympiakosa i Atromitosa. Momčad Fatiha Terima nakon poraza od PAOK-a ostvarila je tri uzastopne pobjede te se približila vodećoj momčadi s minimalnim bodovnim zaostatkom. Zeleni će sada pokušati dobru formu prenijeti na kupsku utakmicu protiv vječitih rivala, a turski mediji nedavno su nahvalili Terima zbog pozitivne forme.

Prije ove ključne utakmice, oči su uprte u igrače Panathinaikosa, poput Andraža Šporara i Alexandera Jeremejeffa. Terim u susretu, međutim, neće moći računati na najboljeg strijelca momčadi, Fotisa Ioannidisa, koji je zadobio ozljedu mišića te je bio izvan sastava u posljednje četiri utakmice.

S druge strane, PAOK bi trebao biti kompletan, a Lucescu će se u susretu protiv rivala moći osloniti na sjajni ofenzivni trio u veznome redu kojeg čine najbolji strijelci, Kiril Despodov i Thomas Murg, s po osam pogodaka, te kapetan Taison. Uz njih, oči gledatelja bit će uprte i u najvrjednijeg igrača momčadi, 20-godišnjeg Giannisa Konstanteliasa, koji je u deset startova zabio pet golova i upisao tri asistencije.

Ovaj susret posebno će biti zanimljiv hrvatskim gledateljima jer će se na suprotnim stranama naći povremeni reprezentativci, Dominik Kotarski i Tin Jedvaj. Jedvaj je za Panathinaikos ove sezone upisao 16 nastupa, od kojih je u 13 bio u početnom sastavu, a pritom je zabio dva pogotka i našao se u momčadi tjedna dva puta. Kotarski je također bio u momčadi tjedna dva puta, a u PAOK-u brani sjajno, primivši samo 16 pogodaka u 22 utakmice, od kojih niti jedan nije upućen izvan šesnaesterca.

Mjesto, vrijeme, suci

Toumba Stadium, Thessaloniki, 18:30

Sudac: Allard Lindhout

Nedostaju

PAOK: Vieirinha

Panathinaikos: Fotis Ioannidis, Erik Palmer-Brown, Hördur Magnusson

Zadnji susret

Posljednji put ove dvije momčadi susrele su se u 20. kolu Super lige, 28. siječnja 2024. godine. Tada je PAOK na domaćem terenu slavio 2:1 pogocima Kirila Despodova, dok je kapetan Taison pritom upisao dvije asistencije. Domaćin je poveo u 38. minuti pogotkom Konstantinosa Koulierakisa, no gol je poništen zbog zaleđa, što je ispravio Despodov pet minuta kasnije. Gostujuća momčad izjednačila je rezultat pogotkom s bijele točke Anastasiosa Bakasetasa u 51. minuti, no ponovno je Despodov, pet minuta kasnije, postavio konačnih 2:1.

Prognoza

Iako je Panathinaikos smanjio bodovni zaostatak u prvenstvu na jedan te je na dobrom nizu, PAOK će imati prednost domaćeg terena gdje je prije nepunih tri tjedna slavio protiv rivala te će biti favorit.

FOTO: RAFAIL GEORGIADES/EUROKINISS/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!