Vodeni sportovi

Ivica Tucak uoči Francuske: 'Neće biti podcjenjivanja, svi znamo po što smo došli'

Filip Mihoković • srijeda, 14.02.2024.
Ivica Tucak uoči Francuske: 'Neće biti podcjenjivanja, svi znamo po što smo došli'
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Hrvatski vaterpolisti pobjedom nad Srbijom plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva gdje će igrati protiv Francuske. Ivica Tucak ne podcjenjuje protivnika te će u polufinalu ići all-in na pobjedu...

Vaterpolska reprezentacija Hrvatske na putu do polufinala Svjetskog prvenstva pobijedila je Kinu s visokih 22:4 te Srbiju 15:13 u četvrtfinalu. Barakude očekuju autsajdere Francuze koji su u četvrtfinalu iznenađujuće slavili 11:10 protiv favoriziranih Mađara, u velikom preokretu. Upravo zbog toga, izbornik Ivica Tucak, neće podcijeniti protivnika u polufinalu:

Igraj na Hrvatska - Francuska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nema ni govora o takvom načinu razmišljanja niti sam ja ikada tako razmišljao. Kada smo igrali protiv Kine imao sam sportski respekt jer samo glup sportaš može podcijeniti protivnika. Samim time podcjenjuješ svoj rad i kvalitete te sve ono što si radio, a to ne dolazi u obzir, osobito ne protiv Francuske i u trenutku kada se igra polufinale Svjetskog prvenstva. U tom smislu neće biti nikakvog podcjenjivanja."

Tucak je sažeo pristup utakmici vjerom u svoju igru te fokusiranjem na samoga sebe neovisno o protivniku:

"Svi smo svjesni i znamo po što smo ovdje došli. Znamo da igramo odličan vaterpolo, vjerujemo u sebe što je i najbitnije. Ako me pitate da budem iskren, je li bolje da igramo protiv Francuske nego Mađarske, bolje je, ali to ne znači da smo pobijedili utakmicu protiv Francuske i nećemo dok ne završi. U toj rečenici je sažet sav pristup susretu."

Francuski vaterpolisti u četvrtfinalu su uspjeli preokrenuti utakmicu protiv favoriziranih Mađara, a hrvatski izbornik smatra da visoka vodstva u današnjem vaterpolu više nisu nedostižna:

"Večeras ćemo napraviti detaljnu analizu međusobnih utakmica i nekih momenata za koje mislim da su jako bitni da ih izvučemo te jučerašnju utakmicu koja je gotovo bila riješena za Mađare. Imali su vodstvo od četiri razlike i promašili peterac, međutim, to je dokaz onoga što ja pričam već dugo vremena, da ovo što se događa u vaterpolu nije uobičajeno. Do prije pet-šest godina, bilo je nezamislivo izgubiti utakmicu u kojoj ste vodili pet razlike, a da ne govorim o vremenu kada sam ja igrao. Ali eto, to je dodatna draž vaterpolu, da je jedna takva reprezentacija ušla među četiri najbolje na svijetu."

Na kraju je Tucak izjavu zaključio vjerom u vlastitu momčad:

"Mi smo fokusirani isključivo na sebe, ja vjerujem da imamo snage napraviti još jedan korak."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!