Nogomet

Finalisti Afričkog kupa nacija predvode listu igrača u momčadi prvenstva

Filip Mihoković • srijeda, 14.02.2024.
Finalisti Afričkog kupa nacija predvode listu igrača u momčadi prvenstva
Foto: EPA

Pobjedom domaćina Obale Bjelokosti nad Nigerijom 2:1 u finalu, završen je Afrički kup nacija, a sada su poznati i najboljih 11 igrača prvenstva, gdje po broju igrača predvode finalisti prvenstva...

Poznata je momčad prvenstva Afričkog kupa nacija. Finalisti, Super Orlovi i Slonovi, imaju po tri igrača u najboljih 11, dok Kongo i Južna Afrika imaju dva, a Ekvatorska Gvineja jednog. Od potencijalnih snubljenja, posebno iznenađuje izostanak najboljeg igrača Nigerije, Victora Osimhena, a titula najboljeg trenera pripala je izborniku osvajača turnira, Emerseu Faeu.

Igraj na Hrvatska - Francuska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zanimljivo je da je titula najboljeg napadača pripala Emiliju Nsueu Ekvatorske Gvineje, koja je u osmini finala poražena od Gvineje pogotkom u osmoj minuti sudačke nadoknade, a napadač u susretu nije uspio realizirati priliku s bijele točke u 69. minuti.

Obala Bjelokosti je na putu do trofeja dominirala igrom u veznom redu pa ne čudi da su se Franck Kessie i Jean Michael Seri našli u najboljih 11, dok je Ghislainu Konanu pripala titula najboljeg lijevog beka. Kombinaciji Ola Aina - William Troost-Ekong, viceprvaka Nigerije, pripala su mjesta na desnoj strani obrane, a Ademoli Lookmanu, igraču Atalante, na lijevom krilu.

Najboljih 11 glasi: Ronwen Williams - Ola Aina, William Troost-Ekong, Chancel Mbemba, Ghislain Konan - Teboho Mokoena, Jean Michael Seri, Franck Kessie - Yoane Wissa, Ademola Lookman - Emilio Nsue.

FOTO: EPA/LEGNAN KOULA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!