Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 14.02.2024, 21:00 h
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain 2:0 Real Sociedad
Real Sociedad

PSG u drugom poluvremenu slomio otpor Real Sociedada

Petar Jenjić • srijeda, 14.02.2024.
PSG u drugom poluvremenu slomio otpor Real Sociedada
Foto: EPA

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, nogometaši PSG-a na domaćem su terenu bili bolji od Real Sociedada s 2:0. Oba pogotka postigli su u drugom poluvremenu...

Dobar rezultat ostvario je PSG u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Real Sociedada. Francuska momčad na svom je Parku prinčeva došla do pobjede rezultatom 2:0 i može mirno otputovati na uzvrat, iako su gosti isto imali svoje dobre prilike.

Igraj na Konferencijsku ligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvu ozbiljnu priliku gosti su imali 18. minuti kada je Takefusa Kubo pucao, ali njegov pokušaj otišao je malo van okvira gola. Četiri minute kasnije Kubo je bio asistent, a pucao je Andre Silva, no nije bio najprecizniji.

Kylian Mbappe imao je prije toga sjajnu šansu na drugoj strani, ali vratar Alex Remiro vršcima prstiju odbio je pokušaj francuske zvijezde. Sociedad može biti zadovoljan prvim dijelom, iako se svaki put od posjeda francuska ekipa činila opasnom.

U zadnjim trenucima prvog dijela odlično je izvana opalio Mikel Merino, ali pogodio je gredu. Bez golova bilo je na poluvremenu, ali u nastavku je domaćin ipak stigao do prednosti.

Nakon jednog kornera u 58. minuti Marquinhos je glavom prebacio za Mbappea koji se odlično snašao i iz blizine poslao loptu pod gredu. Isti igrač mogao je zabiti i na isteku 63. minuti, ali je njegov snažan udarac, uz pomoć Remira, završio na gredi.

Parižani su podebljali prednost u 71. minuti. Asistencija se piše Fabianu Ruizu, ali najveći dio posla napravio je strijelac Bradley Barcola koji je projurio kraj protivničkog igrača u kazneni prostor i poslao loptu ispod vratara Sociedada. To mu je bio prvi pogodak u Ligi prvaka.

Liga prvaka, osmina finala:
PSG - Real Sociedad 2:0

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

København1:3Manchester City
RB Leipzig0:1Real Madrid
Lazio1:0Bayern
PSG2:0Real Sociedad
Inter1:0Atlético Madrid
PSV Eindhoven1:1Borussia D.
Napoli1:1Barcelona
Porto1:0Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!