Nogomet

Jakirović: 'Kada osvojimo loptu, moramo biti maksimalno okomiti i brzi u završnici'

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 14.02.2024.
Jakirović: 'Kada osvojimo loptu, moramo biti maksimalno okomiti i brzi u završnici'
Foto: Daniel Kasap/HINA

Trener Dinama Sergej Jakirović najavio je prvu utakmicu protiv Real Betisa u šesnaestini finala Konferencijske lige. Osvrnuo se na potencijalan dolazak Dejana Lovrena, ali i izjavu Roberta Jarnija...

Dinamov trener Sergej Jakirović održao je press konferenciju uoči utakmice Modrih na gostovanju kod Real Betisa u sklopu šesnaestine finala Konferencijske lige. Trenutno šestoplasiranu momčad španjolskog prvenstva nazvao je "tehnički savršenim".

Igraj na Betis - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Budemo li iskoristili intenzitet i energiju, mislim da možemo ostvariti dobar rezultat. Morat ćemo, stoga, biti fokusirani u obrani i smanjiti međuprostore iza leđa. Kada osvojimo loptu, moramo biti maksimalno okomiti i brzi u završnici, a kada uspostavimo posjed trebamo biti hrabri."

Napomenuo je da još uvijek ima nedoumica oko sastava koji će istrčati na stadionu Benito Villamarin, nazvanom po nekadašnjem predsjedniku Betisa.

"Što se tiče Ristovskog i Ogiware, vidjet ćemo što će biti s njima. Baturina je isto upitan pred svaku utakmicu u zadnje vrijeme. On nam je iznimno bitan i naravno da ima svojih oscilacija jer je mlad, ali mi se trudimo olakšati mu", izjavio je.

Rekao je da je Dinamo "imao najbolju volju" dovesti 34-godišnjeg hrvatskog stopera Dejana Lovrena iz francuskog Lyona.

"Najveći problem je njegov raskid ugovora s Lyonom, nije se dogovorio. Neki igrači su nam preskupi, a ove koje smo doveli su nam financijski isplativi. Naravno da bih ja kao trener volio još više kvalitetnih igrača koji bi pojačali momčad, ali jednostavno je tržište jako poskupilo, pogotovo u zimskom prijelaznom roku."

Jakirović je pokazao razumijevanje za izjavu Roberta Jarnija, izbornika hrvatske U-17 reprezentacije i nekadašnjeg igrača Betisa, prema kojoj će navijati za španjolski klub.

"Robert je igrao ovdje, očito je srastao s klubom. Pošto je igrao za Hajduk možda ne smije reći da navija za Dinamo, ali ja uvijek navijam za hrvatske momčadi", rekao je Dinamov trener.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!