Nogomet

Robert Jarni jednoglasnom odlukom smijenjen s pozicije izbornika U-17 reprezentacije

Branimir Korać, hns.family • četvrtak, 15.02.2024.
Robert Jarni jednoglasnom odlukom smijenjen s pozicije izbornika U-17 reprezentacije
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Robert Jarni nije više izbornik hrvatske reprezentacije do 17 godina. Jarni je jednoglasnom odlukom smijenjen nakon što je najavio kako će navijati za Real Betis u susretima protiv Dinama.

Jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, Robert Jarni razriješen je dužnosti izbornika hrvatske U-17 reprezentacije nakon neprimjerenih izjava u medijima.

Igraj na Real Betis - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što je provjerena autentičnost izjave Roberta Jarnija kako će navijati za Betis u susretu protiv hrvatskog predstavnika Dinama u Uefinim natjecanjima, Izvršni odbor HNS-a donio je jednoglasnu odluku kako Jarni ne može ostati izbornikom hrvatske kadetske reprezentacije.

Izvršni odbor HNS-a podržava pravo svakog pojedinca, pa tako i svakog nogometaša - uključujući reprezentativce - da navija za koji god klub želi, pa i protiv hrvatskih klubova u Europi, iako se takvo razmišljanje ne smatra poželjnim.

Međutim, HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske izbornike vrijede viši standardi te da je neprimjereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u europskom natjecanju. HNS smatra da to šalje iznimno lošu poruku, a posebno prema igračima unutar reprezentacije, među kojima ima i nogometaša iz kluba protiv kojeg navija njihov vlastiti izbornik.

HNS se ne miješa u nogometnu viziju bilo kojeg izbornika, no promicanje zajedništva unutar hrvatske nogometne obitelji uvjet je bez kojeg se ne može uspješno voditi neka hrvatska selekcija.

Savez ima veliko poštovanje prema svemu što je Robert Jarni dao hrvatskoj reprezentaciji te je stoga već drugi puta dobio priliku voditi hrvatsku reprezentaciju mlađih uzrasta. Nažalost, u ovoj prigodi prešao je granicu na stranu koju Savez smatra nedopustivom jer izbornici hrvatskih selekcija imaju jasnu zadaću promicati zajedništvo, suradnju, poštovanje i međusobno povjerenje između svih hrvatskih klubova, pa HNS smatra ovakvu odluku jedinom ispravnom kako bi se zaštitilo jedinstvo hrvatske nogometne obitelji.

Hrvatski nogometni savez u najkraćem će roku imenovati novog izbornika hrvatske U-17 reprezentacije, stoji u priopćenju iz Hrvatskog nogometnog saveza.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!