Nogomet

Tramezzani: 'Neće biti lako, ali znamo što želimo i zato ćemo igrati naš nogomet'

Mario Borko • četvrtak, 15.02.2024.
Tramezzani: 'Neće biti lako, ali znamo što želimo i zato ćemo igrati naš nogomet'
Foto: Saša Miljević/PIXSELL

Istra 1961 nakon velike pobjede protiv Osijeka u prošlom kolu u petak od 17 sati očekuje gostovanje u Koprivnici kod Slaven Belupa, a trener Paolo Tramezzani i napadač Emmanuel Ekong najavili su taj dvoboj...

Promjena trenera u Puli je bila uspješna. Donijela je pozitivan šok i tri velika boda protiv Osijeka. Nakon Mislava Karoglana i Davida Catale, Paolo Tramezzani je treći trener na klupi Istre 1961 u ovoj sezoni. Odmah u debiju bivši trener Hajduka je ostvario važnu pobjedu, ali nema dugo vremena za slavlje jer ga u petak očekuje novo iskušenje, ovog puta u Koprivnici kod Slaven Belupa koji je nakon dvije pobjede na startu u prošlom kolu teško stradao na Poljudu.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Puljani vole igrati protiv Slaven Belupa. Dokazuje to i podatak da su posljednjih deset utakmica slavili četiri puta, četiri puta remizirali i samo dva puta izgubili. Ove sezone u Koprivnici je završilo 2:2, a na Aldo Drosini Istra je pobijedila s 2:0 usprkos tome što je cijelo drugo poluvrijeme igrala s igračem manje.

"Dobro smo trenirali tijekom cijelog tjedna. Uz treninge, analizirali smo zadnju utakmicu koju smo odigrali i sve pozitivne stvari koje smo napravili, ali i one na kojima trebamo još poraditi. Znamo da je pred nama utakmica protiv jedne dobre ekipe. Pogledali smo dosta prethodnih utakmica Slaven Belupa, neće biti sigurno lako, ali znamo što želimo, igrat ćemo naš nogomet i pokazati naš stil igre. Još jedna utakmica koju možemo okrenuti u svoju korist."

Tramezzani je nakon Hajduka u dva navrata vodio švicarski Sion, a u drugom se baš i nije proslavio jer je nakon šest uzastopnih poraza vrlo brzo smijenjen. Izuzmemo li Rudeš, Istra i Slaven Belupo imaju najporoznije obrane u ligi, a Puljani su i druga najneefikasnija momčad, tako da je pred talijanskim stručnjakom puno posla.

"U ekipi vlada pozitivna atmosfera cijelog tjedna, i svi igrači su spremni za utakmicu, osim Frane Mlinara koji je ozlijeđen i Antonia Maurića koji pauzira zbog kartona. Ovaj tjedan sam iskoristio kako bi još bolje upoznao svoje igrače. Početna jedanaestorka koja je zaigrala protiv Osijeka dobro je odgovorila izazovu, ali i na treninzima ono što sam vidio je bilo jako dobro."

Emmanuel Ekong stigao je ovog ljeta iz Empolija kao veliko pojačanje, ali na prvi pogodak je čekao sve do dolaska novog trenera. Iako je rođen u Italiji, ima švedsko državljanstvo, a na zimskim pripremama je pokazao da bi, bez obzira na lošiji jesenski dio, mogao biti jedan od ključnih igrača Istre u nastavku prvenstva.

"Ekipa je spremna za sutrašnju utakmicu sa Slaven Belupom. Kao što je trener rekao, dobro smo trenirali cijelog tjedna, ako budemo imali isti mentalitet kao i protiv Osijeka, vjerujem da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu. Uvijek se pokušavam fokusirati na svoj tim i na ono što mi možemo napraviti, ali imam veliki respekt prema ekipi Belupa i mislim da može biti jako dobra utakmica s obje strane. Fokusirat ćemo se na trenerove riječi i raditi zajedno kao ekipa, pa što bude bit će", zaključio je švedski napadač.

Utakmica je na rasporedu u petak od 17 sati.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!