Nogomet

Sopić: 'Statistika je skup nevažnih podataka, a Pjaca će penal promašiti 300 puta, ali će i dalje pucati'

Mario Borko • četvrtak, 15.02.2024.
Sopić: 'Statistika je skup nevažnih podataka, a Pjaca će penal promašiti 300 puta, ali će i dalje pucati'
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Osebujni trener Rijeke Željko Sopić u svom je stilu najavio utakmicu protiv Lokomotive koja je na rasporedu u subotu. Izrazio je velik respekt prema klubu s Kajzerice i njegovim djelatnicima, ali očekuje dominantu predstavu svoje momčadi.

Rijeka je u nizu od pet uzastopnih pobjeda, a u subotu Lokomotivu dočekuje kao vodeća momčad SuperSport HNL-a. Zagrepčani su također u velikom naletu, sedam utakmica ne znaju za poraz i samo su dva boda udaljeni od mjesta koje vodi u Europu. Trener Riječana Željko Sopić najavio je dvoboj protiv kluba u kojem je završio igračku karijeru.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Zadnje tri godine igračke karijere proveo sam u Lokomotivi, a tamo sam i započeo trenerski staž kod gospodina Božidara Šikića. Dakle vežu me lijepe uspomene za taj klub, ali s druge strane igramo jako bitnu utakmicu. Postavit ćemo se dominantno pred našim navijačima iako izuzetno respektiram trenera Čabraju koji vodio Lokomotivu već preko 100 utakmica. Mislim da imaju jako dobru omladinsku školu koja svake godine iznjedri dva-tri mladića koji uđu u prvu momčad, a to bi trebao biti putokaz i Rijeci. Mislim da imamo veći bazen nego Lokomotiva jer u Zagrebu ima mnogo klubova. Od prve minute ćemo krenuti po tri boda!"

Rijeka je od nastavka prvenstva imala problema s ozljedama. Tako će biti i protiv Lokomotive, ali je broj izostanaka u usporedi s prošlim kolom znatno smanjen: "Krvna slika momčadi se popravila. U ovoj utakmici neće biti samo Čabraje i Jankovića, ostali su u redu. Banda i Bogojević su se oporavili od viroze, a Fruk, Dilaver i Goda su vratili u momčad."

Lokomotiva je do sada samo dva puta slavila u Rijeci, posljednji puta pred nešto više od dvije godine. U prvom ovosezonskom susretu Riječani su kod kuće slavili s 2:1, dok je u Ulici pjesnika završilo 1:1. Sopić je u svom stilu odgovorio na pitanje da je Lokomotiva momčad s najviše duela i počinjenih prekršaja u ligi: "Ako vas baš zanima prvi su i po broju dugih lopti. Statistika je skup nevažnih podataka"

Klub s Kajzerice radi odličan posao s mladim igračima, a ključ leži u sjajno organiziranoj školi nogometa.

"Ne znam kakvu utakmicu možemo očekivati, ja znam samo kako će istrčati moja momčad i kako će igrati, a sve ostalo ćemo vidjeti. Igrao sam tamo tri godine i 2010. kad sam prekinuo karijeru Lokomotivina škola nije bila tako dobra i poznata, ali u međuvremenu se puno toga promijenilo. Smatram da je velik broj roditelja uvidio da će njihova djeca prije dobiti šansu u Lokomotivi nego u Dinamu i jednostavno se velik broj nadarene djece preselio s Maksimira na Kajzericu i danas ubiru plodove napornog rada."

Trener Rijeke objasnio je zašto njegova momčad bez obzira na brojne izostanke igra kvalitetno: "Imamo širok kadar. Igrači su to sami izborili na terenu kroz pripreme. Iako su tri tjedna bila malo uspjeli smo u njih uklopiti utakmice gdje su svi igrači mogli dobiti minutažu i doći na zavidnu fizičku spremu. Kada nemate neke igrače, ovi iz drugog plana moraju dati dodatni impuls momčadi kako bi došli do što boljeg rezultata. U prvom dijelu sezone tome nije bilo tako, ali ovo je mlada momčad koja raste iz dana u dan i ništa se ne događa preko noći. Iskustvo ne dolazi s jednom utakmicom, sve je to period odrastanja i vjerujem će svi igrači svakim danom biti sve bolji i bolji."

Marko Pjaca do sad je u profesionalnoj karijeri zabio šest golova s bijele točke. Prije dolaska u Rijeku posljednji je kazneni udarac zabio na oproštajnoj utakmici u Dinamovom dresu protiv Vardara, a sad je u dvije utakmice protiv Gorice promašio dva puta za redom.

"Kada vidite situaciji Petrović i Pjaca ginu za jednu loptu tri puta, Obregon također pomaže i kada vidiš tu emociju i koheziju među igračima ne postoji za trenera veća nagrada. Kod mene uvijek igra najboljih 11, a Pjaca će promašiti 300 puta za redom, ali on će pucati", zaključio je Sopić.

Utakmica je na rasporedu u subotu od 15 sati.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!