Tenis

Uspješan dan za hrvatske tenisačice: Ružić, Bošković i Ćirić Bagarić upisale uvjerljive pobjede

Mario Borko • četvrtak, 15.02.2024.
Uspješan dan za hrvatske tenisačice: Ružić, Bošković i Ćirić Bagarić upisale uvjerljive pobjede

Antonia Ružić i Lea Bošković izborile su četvrtfinale na ITF turniru u Roehamptonu u Engleskoj, a Lucija Ćirić Bagarić je isto učinila na turniru u tuniskom Hammametu...

Mlade hrvatske tenisačice imale su vrlo dobar dan na ITF turnirima. Antonia Ružić je u osmini finala Roehamptona sa 6:4, 6:2 pobijedila Justinu Mikulskyte, a Lea Bošković je na istom turniru sa 6:1, 7:5 slavila protiv osme nositeljice Suzane Lamens. Lucija Ćirić Bagarić je u Hammametu uspješno preskočila svoju drugu prepreku Saru Čakarević sa 6:0, 6:4.

Igraj na utakmice teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Antonia Ružić nastavlja dobru formu s početka godine. Nakon što je u prošlom kolu s dva puta po 6:1 "pregazila" domaću predstavnicu, u drugom je kolu također bila vrlo uvjerljiva protiv Litavke Mikulskyte, 241. na svijetu. Hrvatska tenisačica je vrlo dominantno ušla u meč. Dva put je oduzela servis Litavki i povela s 4:0. Nakon dva breaka, po jedan sa svake strane, rezultat je bio 5:1, a Ružić potom gubi još dva servis gema i ostaje bez prednosti. Ipak četvrti put oduzima servis protivnici i zaključuje set sa 6:4.

Čak 22 od 59 odigranih poena u drugom setu vidjeli smo u drugom gemu. Bio je to ipak jednosmjerni set u kojem Ružić nije dopustila nijednu break priliku protivnici i s dva oduzeta servisa upisala uvjerljivu pobjedu 6:4, 6:2. Mlada Čakovčanka koja je trenutno 194. tenisačica na svijetu, a na turniru je postavljena za šestu nositeljicu, u idućem će kolu igrati protiv treće nositeljice, Simone Waltert, 192. na svijetu.

Lea Bošković je na istom turniru kao i Ružić, vrlo sigurno stigla do četvrtfinala. Osma nositeljica Suzana Lamens tek je u drugom setu hrvatskoj tenisačici pružila dostojan otpor. Bošković je u prvom setu tri puta oduzimala servis protivnici i uvjerljivo uzela set sa 6:1. U nastavku je meč bio puno izjednačeniji, ali je hrvatska tenisačica kod rezultata 6:5 u svoju korist, a na servisu protivnice, pritisnula Nizozemku i iskoristila četvrtu meč loptu za konačnih 6:1, 7:5. Zagrepčanku u iduće kolu čeka Čehinja Nikola Bartunkova, a sigurno je da hrvatski dvoboj nećemo gledati prije finala.

Lucija Ćirić Bagarić nastavlja odličnu formu u 2024. godini. Rođenoj Dubrovčanki je ovo treći uzastopni turnir u Tunisu. Prvi je osvojila, u drugom je zbog ozljede morala predati polufinalni meč bez borbe, a Hammametu nastavlja svoju seriju pobjeda. Trenutno je na deset, a samo jednom joj je za to trebalo tri seta. Francuskinja Sara Čakarević nije imala nikakve izglede. U prvom setu hrvatska tenisačica tri puta je oduzimala početni servis protivnice i osvojila set sa 6:0.

U nastavku Francuskinja, srpskih korijena, uspjela je osvojiti gem i to oduzevši početni udarac hrvatskoj tenisačici. Ipak Bagarić se brzo vratila, a kod rezultata 5:4 iskoristila je prvu ponuđenu break priliku i sa 6:0, 6:4 zaključila meč. U idućem kolu 265. tenisačica svijeta igrat će protiv Rumunjke Ilince Daline Amarieli, trenutno 326. igračice svijeta.

ITF Hammamet, drugo kolo:

Lucija Ćirić Bagarić (Hrvatska) - Sara Čakarević (Francuska) 6:0, 6:4

ITF Roehampton, drugo kolo:

Antonia Ružić (Hrvatska) - Justina Mikulskyte (Litva) 6:4, 6:2

Lea Bošković (Hrvatska) - Suzan Lamens (Nizozemska) 6:1, 7:5

FOTO: Inga Ćužić/HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!