Tenis

Poljičak i Dodig upisali pobjede, a Serdarušić poraz nakon što je izgubio 'nemoguće'

Mario Borko • četvrtak, 15.02.2024.
Poljičak i Dodig upisali pobjede, a Serdarušić poraz nakon što je izgubio 'nemoguće'
Foto: Mario Ćužić/HTS

Ivan Dodig je u paru s Austinom Krajicekom izborio polufinale turnira u Rotterdamu, Mili Poljičak je u Njemačkoj izborio drugo ITF četvrtfinale sezone, a Nino Serdarušić je nakon veliko preokreta na ITF turniru u Turskoj poražen s 4:6, 6:3, 6:7 (1)...

Mili Poljičak iznenadio je na ITF turniru u Njemačkoj domaćeg predstavnika i prvog nositelja, Daniela Masura sa 6:4, 7:5. Ivan Dodig je na ATP turniru iz serije 500 u Rotterdamu u paru s Austinom Krajicekom bio bolji od njemačko-australske kombinacije Andreas Mies i John Patrick Smith s 4:6, 6:4, 10:8. Dok je Nino Serdarušić na ITF turniru u Turskoj poražen od Rumunja Sebastiana Gime s 4:6, 6:3, 6:7 (1).

Igraj na utakmice teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Poljičak je u meč protiv prvog nositelja i 337. igrača svijeta Daniela Masura krenuo kao autsajder, ali je vrlo dobrom igrom stigao do pobjede. Na svom prvom servis gemu izdržao je pritisak 29-godišnjeg Nijemca i zadržao svoj servis. Odmah u idućem gemu uzvratio je pritisak, ali nije uspio iskoristiti dvije ponuđene break prilike. Ali zato je kod rezultata 2:2. Do kraj seta Splićanin je sigurno držao svoj servis, spasio jednu break priliku i osvojio set sa 6:4.

U drugom setu Poljičak je kod rezultata 1:1 oduzeo servis Masuru, ali ovaj odmah u idućem gemu vrača izgubljeno. U nastavku su obojica dopustila samo jednu break priliku, sve do rezultata 5:5 kada je hrvatski tenisač stvorio tri vezane. Iskoristio je treću i nakon toga sigurno odservirao za meč i končanih 6:4, 7:5. 19-godišnji Splićanin će u četvrtfinalu turnira u Oberhachingu na jugu Njemačke igrati protiv još jednog domaćeg predstavnika.

Dodig i Krajicek napokon su ove sezone povezali dvije pobjede i odmah stigli do polufinala. U susretu četvrtfinala protiv Miesa i Smitha gledali smo vrlo tijesan meč. I jedni i drugi par su suvereno osvajali svoje servis gemove do rezultata 4:4 kad je njemačko-australska kombinacija iskoristila treću break priliku. Hrvatsko-američka kombinacija je imala svoje tri prilike za ostanak u prvom setu, ali nije uspjela pa je izgubila set s 4:6.

Sličan scenariji dogodio se i u drugom setu, ali ovog puta nešto ranije. Dodig i Krajicek su odmah u drugom servis gemu protivnika imali četiri prilike za oduzimanje servira, ali nisu uspjeli. To im je ipak pošlo za rukom kod rezultata 2:2 i nakon toga su set mirno priveli kraju sa 6:4. U odlučujućem setu igrao se super tie-break u kojem je hrvatsko-američka kombinacija bila uspješnija. S jednim mini breakom stvorena je prednost od 9:6 koja je kapitalizirana s konačnih 10:8.

U polufinalu bismo mogli gledati hrvatski dvoboj ako Nikola Mektić sa svojim partnerom Wesleyjem Koolhofom bude bolji od austrijskog para Alexandera Erlera i Lucasa Miedlera.

Nino Serdarušić je u Turskoj Antaliji poražen nakon nevjerojatnog preokreta. 475. tenisač svijeta Sebastian Gima je kod rezultata 2:2 oduzeo servis Zagrepčaninu i do kraj seta mirno zadržao stvorenu prednost osvojivši ga sa 6:4. Istu stvar napravio je hrvatski tenisač u drugom setu. Oduzetim servisom dolazi do prednosti 3:1 i, iako je kod servisa za set spasio dvije break prilike, uspijeva sa 6:3 izjednačiti rezultat na 1:1.

320. tenisač svijeta u odlučujući set je krenuo furiozno. Dva puta je oduzeo servis Rumunju i stvorio prednost od 5:2. No nakon toga je krenula igra živaca u kojoj hrvatski tenisač jednostavno nije uspio zaključiti meč. Najprije Gima vraća jedan izgubljeni servis gem, a zatim je kod rezultata 5:4 Serdarušić imao 40:15 i dvije meč lopte koje nije uspio kapitalizirat i Rumunj se potpuno vratio u meč. Ipak Zagrepčanin je stigao do još tri meč lopte na servisu protivnika, ali nije uspio, a potom se i sam na svom servisu suočio s dvije meč lopte koje je uspio spasiti.

Odlučivala je trinaesta igra u kojoj je Gima odigrao savršeno i s 4:6, 6:3, 6:7 (1) potvrdio ulazak u osminu finala.

ATP Rotterdam parovi, četvrtfinale:

Ivan Dodig (Hrvatska)/Austin Krajicek (SAD) - Andreas Mies (Njemačka)/John Patrick Smith (Australija) 4:6, 6:4, 10:8

ITF Oberhaching, osmina finala:

Mili Poljičak (Hrvatska) - Daniel Masur (Njemačka) 6:4, 7:5

ITF Antalija, prvo kolo:

Nino Serdarušić (Hrvatska) - Sebastian Gima (Rumunjska) 4:6, 6:3, 6:7 (1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!