Nogomet

Pjaca: 'O Lokomotivi samo sve najbolje, a mladi igrači su posebno motivirani protiv najvećih klubova'

Mario Borko • četvrtak, 15.02.2024.
Pjaca: 'O Lokomotivi samo sve najbolje, a mladi igrači su posebno motivirani protiv najvećih klubova'
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Vjerojatno jedan od najvećih tragičara hrvatskog nogometa Marko Pjaca igra sjajnu povratničku sezonu u SuperSport HNL-u, a to potvrđuje i poziv u reprezentaciju. Zagrepčanin je najavio utakmicu protiv kluba u kojem je započeo seniorsku karijeru...

Rijeka u subotu na Rujevici dočekuje Lokomotivu. Susret je to dvije ekipe SuperSport HNL-a u najboljoj formi u ovom trenutku, a poseban motiv imat će Marko Pjaca koji je u klubu s Kajzerice upisao prve seniorske minute prije kasnijeg odlaska u Dinamo.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Igramo protiv jedne ekipe koja je trenutno u jako dobroj formi. Izrazio su mladi, ali vidi se da su željni dokazivanja. Neće nam biti lako s obzirom na njihovu formu, samopouzdanje i trkačku moć, ali isto tako mi ćemo igrati svoju igru. Postavit ćemo se dominantno, zagospodariti terenom od prve minute i imati loptu što je više moguće."

Pjaca je za Lokomotivu nastupio 51 puta, pritom je postigao devet golova i tome dodao devet asistencija. Vrlo brzo "oteo" ga je Dinamo u transferu vrijednom milijun eura, a klub iz Maksimira napustio je za 30 puta veći iznos.

"Za Lokomotivu me definitivno vežu lijepe uspomene, prvi susret sa seniorskim nogometom. Imali smo dobre rezultate, bili smo drugi u ligi i došli do finala kupa. Mogu reći samo sve najbolje, dobro rade, pogotovo s mladim igračima. Nemaju pritiska što je jako bitno za mlade igrače, daju im priliku i svake godine netko ispliva. Tako je bilo kad sam i ja bio tamo i mogu reći da sam naučio puno u vremenu provedenom na Kajzerici."

Srebrni iz Rusije odgovorio je postoji li kod igrača Lokomotive poseban motiv kada igraju protiv vodećih momčadi u prvenstvu: "Priprema je kao i za svaku drugu utakmicu. Kad si mladi igrač želiš se dokazat, a najbolje utakmice za to su protiv najjačih. Da vidiš jesi li blizu, možeš li doći do tog nivoa ili ne. Tako da onda definitivno daješ više od sebe i zato je najljepše igrati takve utakmice."

Rođeni Zagrepčanin imao je karijeru punu ozljeda, čak tri puta pucali su prednji križni ligamenti koljena. Ovog se ljeta vratio u hrvatski nogometu i u dresu Rijeke je u 15 nastupa zabio pet golova. A kolika su očekivanja hrvatske javnosti i nogometnih djelatnika od njega najbolje sugerira poziv Zlatka Dalića u reprezentaciju iako je Marko u tom trenutku tek počeo pokazivati znakove stare forme. Taj se uzlet srećom nastavio, Pjaca je jedan od najboljih igrača lige od nastavka prvenstva i trebao bi se naći i na idućem izbornikovom popisu.

"Meni je ovdje lijepo od prvog dana. Uživam u nogometu i pokušavam pomoći ekipi što je više moguće. Prava smo ekipa, prava smo klapa, za sad sve ide super, a prate nas i rezultati. Imamo lijepu igru i mogu reći da ja, a i ostali igrači uživaju igrati u ovoj momčadi."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!