Košarka

Klasik na Gripama: Cibona i Zadar odlučuju o osvajaču SuperSport Kupa Krešimir Ćosić

Branimir Korać • subota, 17.02.2024.
Klasik na Gripama: Cibona i Zadar odlučuju o osvajaču SuperSport Kupa Krešimir Ćosić
Foto: Admir Buljubašić/HINA

Nakon uspješno odrađenog posla i dvije pobjede na završnom turniru SuperSport Kupa Krešimir Ćosić, Cibona i Zadar danas će u finalu dati pobjednika ovosezonskog izdanja ovog natjecanja…

Bez obzira na natjecanje u kojem se susreću, dvoboji Cibone i Zadra uvijek bude posebnu pozornost. Posebno je to izraženo kada se nalaze u izravnoj borbi za trofej kao što je to danas slučaj na Gripama.

Igraj na Cibona - Zadar na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zadar je nedvojbeni favorit u ovom dvoboju iako je Cibona imala lakši put do finala. Razlog je jasan i vrlo jednostavan, kao i u domaćem prvenstvu, Cibona je i ovdje osuđena na igranje sa samo šestoricom seniora.

Problemi se vuku cijelu sezonu i Cibona ne može registrirati nove igrače. Igrala je većim dijelom sezone sa samo petoricom, a onda se pridružio i Filip Bundović čime je Cibona dobila jednog igrača u rotaciji i lakše se prodisalo.

No pitanje je koliko je moguće tako igrati protiv ozbiljnog protivnika, uspjela je Cibona s petoricom početkom sezone svladati Split na Gripama, ali u finalu natjecanja protiv snažnog Zadra s tako kratkom rotacijom, bit će jako teška misija.

Cibona je imala lakši put, izbacila je Kvarner i Dubravu, ali s obzirom da ima mali fond igrača i svi imaju puno minuta, ne može biti svježija od Zadra. Zadrani su imali puno teži posao, eliminirali su Split i Cedevitu Junior.

U oba susreta završnica je pripala njima, igrali su pametnije, kvalitetnije i imali raspoloženije pojedince. Sandro Rašić je odigrao sjajno u polufinalu, ali Luka Božić i društvo kada je bilo najpotrebnije, bili su i najbolji.

Što su rekli

Dino Repeša, trener Cibone: "Prije svega, zahvalio bih se našim navijačima na velikom broju poruka podrške koje smo primili tijekom protekle noći, to je za nas još jedan dodatan motiv da odigramo pravu utakmicu. Pripremili smo neke taktičke stvari, vidjet ćemo kako će Zadar reagirati na njih. Oni su ekipa koja trenutno igra u najboljoj formi, međutim kad smo već ovdje bilo bi šteta ispustiti tu šansu za trofej."

Danijel Jusup, trener Zadra: "Cedevita je bila izrazito šuterski raspoložena, Allen i Rašić su imali šut za tricu 7 od 10, nije bilo lako zaustaviti. Na nama se osjetila utakmica sa Splitom koja nas je mentalno i fizički potrošila. Na poluvremenu smo se dogovorili ako mislimo da moramo krenuti, ne dati im da odu u veću razliku. Kasnije se uvuče grč, nije lako ni pogoditi. Stisnuli smo obranu, Lakić i Ramljak su odradili izvrsno na vanjskim igračima, na našu sreću uspjeli smo. Cibona je uvijek Cibona, mi smo se puno više potrošili, treba vidjeti kako ćemo izgledati energetski. Nadam se da ćemo se uspjeti refreshati, da ćemo imati mentalnu i fizičku svježinu da odigramo kako znamo. Zahvaljujem navijačima, mislim da bez njihove pomoći ne bismo uspjeli. Nadam se da će nas i u finalu podržati."

Mjesto, vrijeme

Split, Gripe, 20:00

Prošli dvoboj

Cibona i Zadar ove sezone su se susreli četiri puta, Zadar je tri puta slavio. U ABA ligi oba puta je bio uvjerljiv, slavio je i jednom u domaćem prvenstvu, a Cibona ga je iznenadila u prosincu u Zadru s petoricom i upisala je pobjedu.

Prognoza

Zadar je veliki gavorit i puno toga govori njemu u prilog.

SuperSport Kup Krešimira Ćosića

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!