Košarka

Zadar "vratio Krešu kući": U grotlu Gripa pala je Cibona

Petar Jenjić • subota, 17.02.2024.
Zadar "vratio Krešu kući": U grotlu Gripa pala je Cibona
Foto: Mario Strmotić/HINA

Košarkaši Zadra osvojili su SuperSport Kup Krešimira Ćosića, po deveti put u svojoj klupskoj povijesti. U finalnom dvoboju na Gripama slavili su protiv Cibone...

Sjajna atmosfera na Gripama donijela je novo finale SuperSport Kupa Krešimira Ćosića iz kojeg je kao pobjednik izašao Zadar. Momčad Danijela Jusupa za protivnika je imala Cibonu, odigrala jako dobru šutersku utakmicu (trica 17/39) i slavila s 80:68.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Današnjom pobjedom Zadar je stigao do ukupno devetog trofeja u kupu, čime se izjednačio na prvom mjestu s današnjim protivnikom. Najbolja momčad ove sezone potvrdila je status blagog favorita ovog turnira i osvojila ga.

Velik ulog očekivano je donio dosta nervoze na obje strane, a samim time vidjeli smo velik broj krivih dodavanja i izgubljenih lopti. Obje momčadi bile su dosta skromne u napadu, a nakon prvih deset minuta Zadar je imao vodstvo od 13:12.

Cibona je u drugu dionicu krenula serijom 5:0, ali na isti način odgovorio je i njihov protivnik. Luka Božić praktički je jedini pogađao izvana protiv Cedevite Junior, a danas to, srećom po Zadrane, nije bio slučaj. S čak pet uzastopnih trica i serije 15:2, Zadar je vodio 35:23, a na poluvremenu 11 razlike (38:27).

Čak sedam trica ubacio je Zadar u drugom poluvremenu i uglavnom se vrtio oko dvoznamenkaste prednosti. Serijom 7:0 Cibona se uspjela spustiti na minus četiri, ali je trica Luke Božića donijela sedam koševa viška za Zadar uoči zadnjih deset minuta (61:54).

Još jednu veliku večer imao je Luka Božić koji je upisao triple-double s 27 poena, deset skokova i deset asistencija, dok je Arijan Lakić dodao 19 koševa i šest skokova, a Karlo Žganec 15 koševa i šest skokova.

Najbolji je u redovima Cibone bio Krešimir Radovčić sa 17 koševa, šest skokova i pet asistencija, dok je Aleksandar Aranitović dodao 14 poena i pet asistencija.

SuperSport Kup Krešimir Ćosić, finale:
Cibona - Zadar 68:80

SuperSport Kup Krešimira Ćosića

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!