Zimski sportovi

Francuskinji Braisaz-Bouchet zadnje zlato na Svjetskom prvenstvu u biatlonu u Češkoj

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 18.02.2024.
Francuskinji Braisaz-Bouchet zadnje zlato na Svjetskom prvenstvu u biatlonu u Češkoj
Foto: EPA

Francuska biatlonka Justine Braisaz-Bouchet osvojila je zlatno odličje u posljednjoj disciplini Svjetskog prvenstva u češkom Novem Mestu, utrci sa zajedničkim startom (12,5 km) koju je završila sa svih 20 pogođenih meta i u vremenu od 34 minute i 37.2 sekundi.

Olimpijska pobjednica iz Pekinga 2022. u ovoj disciplini tako je došla do svog prvog pojedinačnog naslova svjetske prvakinje, nakon što je na ovom prvenstvu sudjelovala i u 'zlatnoj' ženskoj francuskoj štafeti, kao i u miješanoj štafetnoj utrci.

Francuskinjima je u Novem Mestu izmaklo samo jedno zlatno odličje, ono u pojedinačnoj utrci na 15 km, u kojoj je slavila Talijanka Lisa Vittozzi koja je u nedjelju osvojila srebrno odličje. I ona je pogodila svih 20 meta, ali je za Braisaz-Bouchet zaostala u trkačkom dijelu te je na cilj stigla 31.2 sekunde nakon pobjednice.

Francuskinje su imale još jednu predstavnicu na pobjedničkom postolju, a to je bila Lou Jeanmonnot koja je osvojila broncu s jednim promašajem i sa zaostatkom od 56.7 sekundi za novom svjetskom prvakinjom.

Favoritkinja Julia Simon je završila utrku na četvrtom mjestu, zato što je imala tri promašaja.

Francuskinje su uvjerljivo bile najuspješnije na ovom Svjetskom prvenstvu, osvojivši tri od četiri pojedinačna zlata, kao i ono u ženskoj štafeti te dva u miješanim postavama. Uz to imaju još jedno srebro i četiri bronce iz pojedinačnih natjecanja.

Najuspješnija biatlonka u Novem Mestu bila je Julia Simon s četiri zlata i jednom broncom.

SP biatlon (ž) - zajednički start (12,5 km)
1. Justine Braisaz-Bouchet (Fra) 34:37.2 minuta
2. Lisa Vittozzi (Ita) +31.2
3. Lou Jeanmonnot (Fra) +56.7
4. Julia Simon (Fra) +1:24.9
5. Vanessa Voigt (Njem) +1:29.7
...

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!