Košarka

Nikad veći broj poena na All-Star utakmici, Lillard MVP

Petar Jenjić • ponedjeljak, 19.02.2024.
Nikad veći broj poena na All-Star utakmici, Lillard MVP
Foto: EPA

U noći s nedjelje na ponedjeljak odigrana je All-Star utakmica između Istoka i Zapada. Ponovno smo vidjeli veliki broj poena i gdje su napadi igrali glavnu ulogu...

Iza nas je All-Star utakmica u kojoj se tražila malo veća natjecateljska draž, a umjesto toga stiglo je samo više poena, kako na jednoj, tako i na drugoj strani.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Istok je stigao do pobjede protiv Zapada rezultatom 211:186, a nikada u 73 godine ove utakmice pobjednička momčad nije ubacila veći broj koševa. Prethodni rekord držao je Zapad koji je 2016. ubacio 196 poena.

Ukupan broj od 397 poena srušio je rekord od 374 poena iz 2017. godine. Istok je na putu do pobjede ubacio 42 trice čime je nadmašio Team LeBron otprije četiri godine (35), dok su kombinirana 193 poena na poluvremenu nadmašila prošlosezonski rekord (191).

Za pobjedničku ekipu Damian Lillard zabio je 39 koševa i šest asistencija, Jaylen Brown dodao je 36 poena i osam skokova, dok je Tyrese Haliburton dodao 32 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Čak 50 koševa za Zapad ubacio je Karl-Anthony Towns (osam skokova), Shai-Gilgeous Alexander dodao je 31 koš i šest dodavanja.

Nakon osvojenog natjecanja u tricama u subotu, Lillard je dobio i MVP nagradu za ovu utakmicu.

All Star:
Istok - Zapad 211:186

FOTO: EPA/ALLISON DINNER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!