Rukomet

Pred Zagrebašima još jedno gostovanje u Ligi prvaka: 'Značaj ove utakmice je ogroman'

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 19.02.2024.
Pred Zagrebašima još jedno gostovanje u Ligi prvaka: 'Značaj ove utakmice je ogroman'
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Rukometaši Zagreba u srijedu igraju jako važnu utakmicu u borbi za prolazak skupine Lige prvaka. Naime, slijedi gostovanje kod Trondheima, kojeg su porazili s 11 razlike u prvom dijelu sezone, ali taj podatak u ovom susretu neće puno značiti...

Nakon poraza u Aalborgu s kojim su otvorili drugi dio sezone u EHF Ligi prvaka, rukometaši Zagreba u norveškom će Trondheimu tražiti nove bodove koji su im potrebni za plasman u osminu finala najelitnijeg klupskog natjecanja na svijetu. Dvoboj je najavio trener Andrija Nikolić.

Igraj na rukometnu Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Prije svega, želim reći da se radi o jednoj odličnoj ekipi. Mi smo ih u Zagrebu pobijedili s 11 razlike, ali mislim da to i nije realna slika stvari. Dogodi se takva utakmica, ali to nije nešto o čemu sada trebamo razmišljati. Značaj ove utakmice je ogroman, po svoj će prilici odlučivati o samom prolasku u osminu finala. Pratio sam malo i njihove medije i vidim da su apostrofirali ovaj susret kao povijesnu priliku za svoj klub."

Tranzicija je nešto što krasi brojne skandinavske ekipe.

"Kao i ostale skandinavske ekipe i Kolstad odlično trči, gura u leđa i igra brz rukomet. Naš osnovni zadatak je da se ekspresno vraćamo u obranu i da ispratimo tu njihovu trku. Zamisao je zatvoriti njihovu tranziciju i ako to učinimo smatram da ćemo imati i mi svoje šanse. Trebamo vjerovati u sebe, vjerovati da možemo odigrati bolje nego protiv Aalborga i nadati se bodovima", kazao je u uvodu trener Nikolić te se potom osvrnuo na ozljede Zvonimira Srna i Luke Lovre Klarice.

"Normalno da nam Zvone i Luka puno znače i da će nam biti teško bez njih. Međutim, koga nema bez njega se mora. Mi ćemo pokušati napraviti neke druge varijacije koji ćemo nastojati nadoknaditi Srnu i Klaricu na najbolji mogući način. Nema nam koristi plakati, moramo se snaći bez njih, a da su bitni, bitni su. Bespredmetno je uopće razgovarati o njihovoj važnosti, kako u obrani tako i u napadu, ali kao što sam rekao izbora nemamo i moramo naći način da prikrijemo izostanak njih dvojice."

U Aalborgu utakmica nije najbolje prošla.

"Ostali igrači će morati odigrati bitno bolje, nego u Aalborgu. Tamo smo svi kao ekipa podbacili, ali mislim da nam to može i treba biti dodatni motiv da pokažemo kako smo bolji od toga i kako možemo odigrati na puno višoj razini. Siguran sam da cijela ekipa može puno bolje, a tu u prvom redu mislim i na vaše sugovornike Matej Mandića i Miloša Kosa koji će, uopće ne sumnja, to pokazati već u Trondheimu", zaključio je Nikolić.

Lijevi vanjski Miloš Kos svjestan je važnosti utakmice i da im je izostanak važnih igrača dodatan motiv cijeloj momčadi da pokaže da ima širinu i kvalitetu.

"Vjerujem da smo spremni, po povratku iz Danske smo trenirali svaki dan, bez odmora. Svjesni smo važnosti utakmice, znamo da nam pobjeda nosi prolaz dalje i stoga smo maksimalno fokusirani. Izostanak Srne i Klarice je težak udarac za nas, ali nam je i motiv više da mi ostali nadomjestimo njih dvojicu i da pokažemo da ovaj klub ima širinu i kvalitetu. Što se tiče naše pobjede od 11 razlike u Zagrebu, mislim da to sada ništa ne predstavlja. Ovo je nova polusezona, nova utakmica i treba zaboraviti ono što je bilo prije. Koncentracija nam mora biti na njihovoj trci. To im je forte i na to se moramo usredotočiti. Ako im to zaustavimo, mislim da imamo velike šanse."

Na njegove se riječi nadovezao i vratar Matej Mandić.

"Osim Srne i Klarice koji su se ozlijedili protiv Aalborga, mogu reći da je ostatak ekipe u dobrom stanju. Poraz u Danskoj je bio težak, ali nakon njega smo skupili glave, sjeli i popričali i mislim da ćemo iz ovoga izaći samo jači. U Trondheimu idemo se baciti na glavu, dati 150 posto svega što imamo jer želimo nagraditi sami sebe i kapitalizirati sve ono dobro što smo napravili jesenas. Protiv Aalborga smo imali loš dan, ja pogotovo. Međutim, vjerujem da je to iza nas i da ćemo u srijedu biti bolji. Očekujem svoju bolju partiju i da pomognem ekipi da ostvarimo željeni cilj, želim svojim suigračima dati dodatni vjetar u leđa, pogurati ih prema pobjedi i olakšati im posao svojim obranama. Izostanak ove dvojice nam smanjuje mogućnost rotacije što je veliki problem, ali nećemo tražiti alibi već idemo gore uzdignutih glava ući u jedan pravi "fight" s Norvežanima, uvesti ih u nervozu i uzeti bodove."

Utakmica se igra u srijedu s početkom u 18:45 sati.

Izjave: RK Zagreb

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!