Zimski sportovi

Hrvatska olimpijka Valentina Aščić 12. na završnom natjecanju Svjetskog kupa

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 19.02.2024.
Hrvatska olimpijka Valentina Aščić 12. na završnom natjecanju Svjetskog kupa
Foto: Pixsell

Valentina Aščić upisala je još jedan dobar nastup, na završnom natjecanju Svjetskog kupa u jakoj konkurenciji završila je na 12. mjestu...

Na završnom natjecanju sezone Svjetskog kupa u brzom klizanju na kratke staze hrvatska olimpijka Valentina Aščić osvojila je 12. mjesto u disciplini 500m. U muškoj konkurenciji ozljeda je zaustavila Martina Kolenca u četvrtfinalu na 500m što mu je donijelo 20. mjesto u ukupnom poretku.

Uspješan nastup na 500m imala je i Katarina Burić koja je osvojila 24. mjesto, a Ivan Martinić je (također uz ozljedu) u disciplini 1000m osvojio 43. mjesto.

U isto vrijeme u nizozemskom Heerenveenu održano je natjecanje Juniorskog svjetskog kupa koje se od ove sezone po prvi put održava u brzom klizanju na kratke staze, pa tako sada i mladi brzoklizači imaju prilike odmjeriti snage na svjetskoj razini. Od hrvatskih predstavnika nastupili su Martin Prantl i Jan Kovačić.

Uz osobni rekord i 37. mjesto na 500m, Martin je najbolji plasman ostvario u disciplini 1500m gdje je osvojio 31. mjesto. Jan je svoj najbolji plasman ostvario u disciplini 1000 m u kojoj je osvojio 30. mjesto.

FOTO: Jaki Franja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!