Rukomet

Poraz u Sesvetama uključio je alarm, Nexe mora pronaći put do pobjede u Velenju

Mihaela Bradovski • utorak, 20.02.2024.
Poraz u Sesvetama uključio je alarm, Nexe mora pronaći put do pobjede u Velenju
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Rukometaši Nexea u drugom kolu grupne faze Europske lige gostuju kod Gorenja. Tamo ih neće voditi slovenski stručnjak Branko Tamše kojem je uručen otkaz nakon poraza od Sesveta…

Neočekivani potres u Našicama ovog vikenda, u sklopu Paket24 Premijer lige za prvaka Nexe je gostovao u Sesvetama i upisao poraz 38:33. U klubu su ostali neugodno iznenađeni nastupom i rezultatom te su Branku Tamšeu ekspresno uručili otkaz.

Igraj na Gorenje - Nexe na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako je Tamše u cijeloj sezoni imao samo dva poraza i to u Europskoj ligi na teškom gostovanju kod Skjerna i sada ovaj u Sesvetama, u klubu su procijenili kako s Tamšeom ne napreduju i nisu tamo gdje žele biti. Dosta muke sa Savehofom, poraz u Sesvetama i donesena je odluka kakva je donesena.

Sve to događa se u nezgodnom trenutku, uoči važne utakmice u Europskoj ligi kod Gorenja u Velenju. Nexeova ambicija je zauzeti prvo mjesto i izboriti izravno prolaz u četvrtfinale, a poraz bi podosta zakomplicirao situaciju. U tom slučaju bi prolaz uopće već bio dosta teži.

Naime osim prvoplasiranog, u nokaut fazu prolaze još dvije momčadi iz skupine i to u osminu finala. Nexe je trenutno prvoplasirani s četiri boda, toliko ima i drugoplasirani Skjern dok Savehof ima tri boda. Posljednjeplasirano Gorenje ima samo bod, ali pobjedom u ovom susretu potpuno bi otvorilo skupinu i unijelo dodatnu dramu, nešto što u Našicama žele izbjeći.

Ovosezonska momčad Nexea nije jeftina, kreirana je kako bi donijela trofej i napredovala u Europi sa željom približavanja ili nastupa na završnom turniru Europske lige. Te ambicije ostaju iste s Tamšeom ili bez njega, a danas Kasim Kamenica, koji će privremeno sjesti na klupu, mora pronaći način kako se iz Slovenije vratiti s bodovima.

I Gorenju je ovo iznimno važna utakmica, možda čak i važnija nego Nexeu. Njega poraz može praktički izbaciti iz igre za nokaut fazu i u ovom susretu, baš kao i Nexe, mora do bodova.

Što su rekli

Zoran Jovičić, trener Gorenja: "Svaka europska utakmica za nas je praznik rukometa. Već samim prolaskom u glavnu rundu Europske lige napravili smo veliki posao. Potrudit ćemo se što bolje parirati Našičanima koji su favoriti, u svakoj europskoj utakmici, pogotovo na domaćem parketu, pokušali smo iznenaditi protivnika i doći do pobjede."

Fahrudin Melić, igrač Nexea: "Vrlo smo zadovoljni prvom fazom natjecanja i želimo u istom ritmu nastaviti i u ovoj fazi. Cilj je svaku utakmicu odigrati maksimalno i izravno se plasirati u četvrtfinale. Gorenje je vrlo dobra momčad koja igra borbeno i zaslužuje svako poštovanje. Vjerujem da će obje utakmice protiv njega biti vrlo teške."

Mjesto, vrijeme, suci

Velenje, Rdeča dvorana, 18:45

Suci: Dimitar Mitrevski, Blagojče Todorovski (Sjeverna Makedonija

Prošli dvoboj

Nexe i Gorenje bili su zajedno u skupini Europske lige i u sezoni 2021/(2022, a svaka momčad slavila je na svom parketu. Gorenje je u Velenju bilo bolje s 34:28, a Našičani su odgovorili pobjedom 31:23. Na kraju je Nexe završio na trećem mjestu, Gorenje na četvrtom s bodom manje.

Prognoza

Nexe bez dvojbe ima kvalitetniju momčad i u ovaj susret ulazi kao favorit. Ostaje upitno tek koliko su posljednji događaji ostavili traga na igračima, no gosti su svakako favoriti i bliži pobjedi.

Europska liga, glavna runda, skupina 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Gorenje Velenje27:27Nexe Našice
IK Sävehof27:29Skjern
1Skjern (+2)4194:185+98
2Nexe Našice (+2)4187:174+137
3IK Sävehof (+3)4187:181+67
4Gorenje Velenje (+1)4171:199-282

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!