Rukomet

Nexe remizirao nakon velike borbe, Gorenje imalo napad za pobjedu

Petar Jenjić • utorak, 20.02.2024.
Nexe remizirao nakon velike borbe, Gorenje imalo napad za pobjedu
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Nexe je gostovao kod Gorenje Velenja u drugom kolu Europske lige. Dramatičan dvoboj nije donio pobjednika, a momčadi su podijelile bodove...

Rukometaši Nexea gostovali su danas u drugom kolu drugog kruga Europske lige kod Gorenje Velenja. Vrlo izjednačen dvoboj završio je remijem 27:27, nakon što su Našičani u prvom kolu s jedan razlike svladali Savehof.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Momčad je nakon odlaska Branka Tamšea vodio Kasim Kamenica, koji je ranije bio ulozi savjetnik uprave za struku. Nisu Našičani ni danas briljirali, ali upisan je bod.

Odlično je krenuo Dominik Kuzmanović s četiri obrane u prvih sedam minuta utakmice, a Našičani su ubrzo došli do vodstva od 5:1. Uslijedio je bolji period igre domaće momčadi, razbranio se i vratar, a Velenje došlo do poravnanja na 8:8.

Nakon minute odmora Nexe je povezao tri pogotka i vratio se u prednost. Nastavile su se prevelike oscilacije s obje strane, a Teo Jezerac doveo je prvi put slovensku momčad u prednost (13:12), a na poluvrijeme je otišla s dva gola viška (15:13).

S četiri neuzvraćena pogotka Nexe je otvorio drugo poluvrijeme. Otkako je Nexe preuzeo ponovno vodstvo u nastavku, domaća ekipa redovito je hvatala zaostatak, iako je do kraja ostala vrlo, vrlo blizu.

Dvije i pol minute prije kraja Nexe je vodio 27:26 i dobio igrača više. Međutim, Gorenje je došlo do poravnanja nakon odigranog "cepelina", Manuel Štrlek na drugoj strani nije realizirao napad i domaćin je dobio napad za pobjedu. Međutim, nije ga iskoristio.

Četiri pogotka u dresu Nexea zabio je Manuel Štrlek, dok su četiri igrača dodala po tri gola. Dominik Kuzmanović skupio je 15 obrana, dok je na drugoj strani Matevž Skok imao četiri manje.

Najbolji su kod Gorenja sa šest golova bili Tilen Sokolić i Peter Šiško. Dodajmo i to da je u drugoj utakmici skupine Skjern slavio u gostima kod Savehofa s 29:27.

Europska liga, 2. kolo:
Gorenje Velenje - Nexe 27:27

Europska liga, glavna runda, skupina 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Gorenje Velenje27:27Nexe Našice
IK Sävehof27:29Skjern
1Skjern (+2)4194:185+98
2Nexe Našice (+2)4187:174+137
3IK Sävehof (+3)4187:181+67
4Gorenje Velenje (+1)4171:199-282

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!