Nogomet

Trener Porta uoči Arsenala: 'Pozitivan ishod bila bi jedino pobjeda'

Filip Mihoković • utorak, 20.02.2024.
Trener Porta uoči Arsenala: 'Pozitivan ishod bila bi jedino pobjeda'
Foto: EPA

U osmini finala Lige prvaka Porto će ugostiti Arsenal, a trener Porta, Sergio Conceicao, otkrio je uoči susreta da je jedini pozitivan ishod za njegovu momčad, pobjeda...

U srijedu će u osmini finala Lige prvaka snage odmjeriti drugi iz skupine H, Porto, i prvi iz skupine B, Arsenal. Arsenalu je 13 bodova iz četiri pobjede, jednog remija i jednog poraza, bilo dovoljno da završi na prvom mjestu ispred PSV-a, Lensa i Seville. Porto je, s druge strane, imao 12 bodova iz četiri pobjede i dva poraza, kao i prvoplasirana Barcelona, no budući da su oba poraza portugalske momčadi bila upravo protiv Katalonaca, završio je drugi u skupini, ispred Šahtara i Antwerpa.

Igraj na Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trener Porta, Sergio Conceicao, izrazio je poštovanje prema Arsenalu ističući njihove igrače s iznimnom tehnikom i talentom. Međutim, naglasio je da i Porto posjeduje kvalitetu te rekao da se nije susreo s ovakvim protivnikom. Upozorio je svoju momčad da će morati biti vrlo kompetentna u svakoj fazi utakmice kako bi konkurirala protiv jakog protivnika:

"Arsenal ima igrače s velikom tehnikom i talentom, ali i mi posjedujemo kvalitetu. Oni su ekipa koja uživa u posjedu lopte i zna izvesti akcije u završnici, bit će vrlo drugačiji od svih domaćih protivnika koje smo dosad susreli. Moramo biti vrlo kompetentni u svakoj fazi utakmice, ako želimo konkurirati."

Dodatno je otkrio da su se temeljito pripremili za susret, provodeći dužu video sesiju i dodatni trening kako bi bili spremni za novi izazov. Naglasio je kako bi pozitivan ishod za njih bila jedino pobjeda:

"Pripremili smo puno materijala i sadržaja, a naša video sesija je malo duža nego inače. Još ćemo odraditi jedan trening sutra. Pozitivan ishod bila bi jedino pobjeda, kao i uvijek."

Vratar Porta, Diogo Costa, također je izrazio poštovanje prema Arsenalu, nazivajući ih snažnom ekipom sposobnom igrati na različite načine. Međutim, obećao je da će Porto učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi spriječio protivnika i predstavio vlastiti identitet na terenu:

"Arsenal je očito snažna ekipa i sposobna igrati na različite načine. Ono što mogu garantirati je da ćemo učiniti sve što možemo kako bismo spriječili Arsenal da pokaže svoje snage, i učinit ćemo sve što možemo kako bismo im pokazali tko je Porto."

Costa je također primijetio da Arsenal, unatoč svojoj napadačkoj snazi, ima svoje slabosti, te da će ih Porto pokušati iskoristiti. Vjeruje da Arsenal do sada nije susreo ekipu poput Porta u ovom natjecanju:

"Arsenal je vrlo napadna ekipa, ali ima svoje slabosti i trudit ćemo se iskoristiti ih u potpunosti. Nisu se još susreli s ekipom poput Porta u ovom natjecanju i sigurno će imati poteškoća protiv nas."

Utakmica se očekuje s velikim iščekivanjem s obje strane, a Porto će dati sve od sebe kako bi ostvario pozitivan ishod protiv favoriziranog Arsenala. Susret je na rasporedu 21. veljače s početkom u 21:00 sati.

FOTO: EPA/OLIVIER MATTHYS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!