Nogomet

Xavi pred Napoli: 'Savršeno okruženje da igrači pokažu svoj talent'

Filip Mihoković • utorak, 20.02.2024.
Xavi pred Napoli: 'Savršeno okruženje da igrači pokažu svoj talent'
Foto: EPA

Dva bivša Maradonina kluba odmjerit će snage u osmini finala Lige prvaka na stadionu koji nosi njegovo ime, a trener Barcelone, Xavi Hernandez, smatra da je ovo dobra prilika za njegove igrače da pokažu svoj talent...

Barcelona započinje svoju kampanju u nokaut fazi Lige prvaka u srijedu kada se suočava s Napolijem na stadionu Diego Armando Maradona u prvoj utakmici osmine finala.

Igraj na Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Obje momčadi ulaze u utakmicu u relativno lošoj formi, s obzirom na to da su znatno podbacili tijekom dosadašnjeg dijela sezone. Barcelona se trenutno nalazi na trećem mjestu ljestvice La Lige s osvojenih 54 bodova u 36 utakmica te zaostaje za vodećim Realom osam bodova. Trener Xavi Hernandez najavio je odlazak s katalonske klupe na kraju sezone, a u susretu protiv Napolija, smatra da će X faktor biti dolazak novog trenera, Francesca Calzona:

"Za nas postoji uzbuđenje, nada, motivacija da prođemo u četvrtfinale. Mislim da je to najveće natjecanje na klupskoj razini. To je idealno i savršeno okruženje za pokazati ono što znamo. Napoli je na iznenađujući način promijenio trenera, ali on je trener koji poznaje klub. Nije nam lako jer nećemo znati kako će se utakmica razviti s promjenom trenera."

Trener Barcelone smatra da je susret protiv Napolija dobra prilika igračima da pokažu što mogu na terenu i demonstriraju da unatoč lošoj formi u domaćem prvenstvu, pripadaju u vrh europskog nogometa:

"Za Lewandowskog, Frenkieja i Pedrija je to savršeno okruženje da pokažu svoj talent, svoju osobnost; kao i za mene kao trenera. Robert je izvrstan vođa, i imat će sjajnu priliku sutra pokazati svoj talent."

Susret je na rasporedu 21. veljače s početkom u 21:00 sati.

FOTO: EPA/Quique Garcia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!