Nogomet

Novi trener Napolija: 'Počinjemo od danas, pritisnite reset gumb na sve'

Filip Mihoković • utorak, 20.02.2024.
Novi trener Napolija: 'Počinjemo od danas, pritisnite reset gumb na sve'
Foto: EPA

Napoli je uoči utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Barcelone smijenio trenera Waltera Mazzarrija, a novi trener, Francesco Calzona, smatra da je ovaj susret savršena prilika za okretanje ploče...

Prvak Italije nije uspio replicirati prošlogodišnji uspjeh u Seriji A, a trenutno se nalazi na devetom mjestu ljestvice s osvojenih 36 bodova u 24 utakmice. Tijekom sezone, zbog loših rezultata, na klupu Napolija doveden je Walter Mazzarri koji je sada također smijenjen, a novim je trenerom postao Francesco Calzona. Smatra da je sada vrijeme za okretanje loše sreće i rezultata ove sezone:

Igraj na Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Počinjemo od danas, pritisnite reset gumb na sve, krenimo na novi put. Zatekao sam momčad koja je odmah bila na raspolaganju. Nije nam potrebno mnogo riječi, sada nam je potrebno djelovanje, stoga smo odmah krenuli s radom. Nemamo mnogo vremena pa sam igračima rekao da nemamo više izgovora, moramo poboljšati našu poziciju u ovom trenutku."

Calzonu i Napoli u osmini finala Lige prvaka očekuje Barcelona koja također prolazi kroz razdoblje slabijih rezultata. Trener Napolija smatra da je katalonska momčad i dalje jedna od najboljih u Europi unatoč rezultatima, a u utakmici očekuje težak otpor:

"Jasno je da je Barcelona jaka momčad, jedna od najboljih u Europi, iako su prošli kroz nekoliko teških trenutaka. Mi smo Napoli, pa se ne bojimo nikoga, ali nitko ne može sakriti da Barcelona ima izvrsne igrače i vrhunskog trenera. Gledao sam Barcelonu kao sportski navijač, jer naravno, nisam očekivao ono što se dogodilo jučer. Analizirali smo mnoge njihove utakmice, očekujem tešku utakmicu, ali mi idemo tamo pobijediti, jer to je moj mentalitet bez obzira na to tko nam je protivnik."

Što se tiče kadrovskih pitanja, novi trener otkrio je da nigerijski napadač Victor Osimhen trenira s momčadi, no konačnu odluku o početnom sastavu donijet će nakon sutrašnjeg treninga:

"Osimhen je trenirao s ekipom, nije bila duga sesija jer smo imali puno toga za obaviti, ali radio je punim intenzitetom. Svi igrači bit će procijenjeni nakon sutrašnjeg treninga."

Calzona se nada da će njegov dolazak uoči utakmice izazvati pozitivni šok u svlačionici, a protiv Barcelone će igrati samo i jedino na pobjedu:

"Apsolutno nećemo igrati na remi. Ako Barcelona odigra tako dobro da nas prisili na remi, tada im se naklonimo, ali mi igramo da pobijedimo. Ako igrači veći dio utakmice rade ono što tražim, bit ću sretan. Ako mi pokažu da vjeruju u ideje koje sam im objasnio, to bi bio sjajan rezultat. Zamolio sam igrače da budu momčad i u napadu i u obrani, to bi bilo dovoljno da me usreći."

FOTO: EPA/MATTEO BAZZI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!