Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 20.02.2024, 21:00 h
PSV Eindhoven
PSV Eindhoven 1:1(0:1) Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Borussia Dortmund povela, PSV iz penala došao do remija

Petar Jenjić • utorak, 20.02.2024.
Borussia Dortmund povela, PSV iz penala došao do remija
Foto: EPA

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, PSV i Borussia Dortmund odigrali su u Eindhovenu 1:1. Obje ekipe imale su svoje šanse, a konačan rezultat ipak se čini najrealnijim...

Na Philips stadionu u Eindhovenu, PSV je ugostio Borussiju Dortmund u prvom susretu osmine finala Lige prvaka. Vidjeli smo po jedan pogodak u svakom poluvremenu, a oba vratara morala su po jednom vaditi loptu iz svoje mreže.

Igraj na Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon pokušaja Donyella Malena u 15. minuti, uslijedila je dobra prilika PSV-a kada se u odličnoj poziciji našao Malik Tillman i opalio prema golu, ali lopta je otišla malo kraj stative. Uslijedio je bolji period igre gostiju.

Malen, koji je u dresu PSV-a igrao tri godine, izborio se za prostor u 24. minuti, sjajno opalio iskosa u bliži kut, a lopta je od stative prešla preko gol linije i donijela vodstvo Borussiji. Uslijedio je nešto bolji period PSV-a i novi udarac Tillmana, ali nije bio precizan.

Iz završnice prvog poluvremena izdvaja se još udarac Ismaela Saibarija, čiji je udarac lijepo obranio Alexander Meyer. Vodstvo Borussije ostalo je do kraja poluvremena i protegnulo se još deseta minuta u nastavak.

U 54. minuti Mats Hummels je skrivio kazneni udarac kojeg je dosudio Srđan Jovanović, a iz VAR sobe potvrdili Nejc Kajtazović i Ivan Bebek. Bunili su se gosti na ovo odluku, ali nije to bilo previše briga Luuka de Jonga koji je matirao protivničkog vratara.

Sedam minuta kasnije Malen je mogao ponovno zabiti svom bivšem klubu, no otišlo je van okvira gola. Marius Wolf je pucao nakon ubačaja iz slobodnog udarca, ali Walter Benitez je odbio loptu u vratnicu i spasio PSV.

Rezultat se do kraja više nije promijenio i nešto zadovoljniji takvim ishodom mogu biti gosti.

Liga prvaka, osmina finala:
PSV - Borussia Dortmund 1:1

FOTO: EPA/MAURICE VAN STEEN

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

København1:3Manchester City
RB Leipzig0:1Real Madrid
Lazio1:0Bayern
PSG2:0Real Sociedad
Inter1:0Atlético Madrid
PSV Eindhoven1:1Borussia D.
Napoli1:1Barcelona
Porto1:0Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!