Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 20.02.2024, 21:00 h
Inter
Inter 1:0(0:0) Atlético Madrid
Atlético Madrid

Arnautović donio Interu prednost uoči uzvrata u Madridu

Petar Jenjić • utorak, 20.02.2024.
Arnautović donio Interu prednost uoči uzvrata u Madridu
Foto: EPA

Milanski Inter upisao je pobjedu pred svojim navijačima protiv Atletico Madrida. Na susretu smo vidjeli jedan pogodak, a postigao ga je Marko Arnautović...

Finalist iz prošle sezone Lige prvaka, milanski Inter, u prvoj utakmici osmine finala ugostio je Atletico Madrid. Solidan dvoboj, ali ne onaj koji ćemo predugo pamtiti, otišao je na stranu talijanske ekipe koja nosi jedan gol prednosti na uzvrat.

Igraj na Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Atletico se dosta muči na gostovanjima u posljednje vrijeme u svim natjecanjima. U zadnjih sedam upisao je tek dvije pobjede, a u većem dijelu prvog poluvremena na San Siru nije pokazao baš previše protiv malo raspoloženijeg domaćina.

Izdvajaju se dva udarca Lautara Martizena, jedan nešto slabiji, a drugi nešto bolji, no u oba navrata Jan Oblak bio je na pravom mjestu u pravo vrijeme. U finišu poluvremena vidjeli smo još jednu dobru šansu domaćina, ali Nicolo Barella pucao je ravno u vratara Atletica.

U dvije dobre situacije našao se Marko Arnautović u drugom poluvremenu, a posebno je opasna bila šansa u 64. minuti kada je nakon proigravanja Martineza jako loše zahvatio loptu i poslao je preko gola. Ni sam nije mogao vjerovati što je propustio.

Nešto ranije u dobroj situaciji bio je Samuel Lino na drugoj strani, ali njegov udarac nije bio toliko dobar. Yann Sommer lako se snašao.

Austrijanac je ipak dobio svojih pet minuta slave u ovoj utakmici. Dobro je Inter odigrao polukontru, udarac Lautara obranio je Oblak, ali na odbijancu je bio Arnautović i skrenuo loptu u mrežu. Lino je bio blizu, ali nije uspio odbiti loptu s gol linije.

Liga prvaka, osmina finala:
Inter - Atletico Madrid 1:0

FOTO: EPA/MATTEO BAZZI

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

København1:3Manchester City
RB Leipzig0:1Real Madrid
Lazio1:0Bayern
PSG2:0Real Sociedad
Inter1:0Atlético Madrid
PSV Eindhoven1:1Borussia D.
Napoli1:1Barcelona
Porto1:0Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!