Nogomet

Marko Livaja: 'Ponosan sam što sam već tri godine u klubu za koji navijam i živim'

Filip Mihoković • utorak, 20.02.2024.
Marko Livaja: 'Ponosan sam što sam već tri godine u klubu za koji navijam i živim'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Marko Livaja već tri godine obogaćuje travnjake u SuperSport HNL-u, a u prošle dvije sezone bio je i najbolji strijelac najvišeg ranga hrvatskog nogometa. Sada je najbolji igrač Hajduka za Hajduk Digital TV otkrio što misli o trenutnoj momčadi, golgeterskoj formi te kakav mu je odnos s trenerom Karoglanom...

Hajduk ove sezone ozbiljno pretendira na titulu prvaka Hrvatske, a najzaslužniji za to je Marko Livaja, koji je svojim dolaskom u voljeni klub započeo priču koja sada traje više od tri godine. Livaja je u Hajduk došao iz grčkog AEK-a, a nada će još mnogo godina igrati za Bijele:

Igraj na Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ponosan sam što sam već tri godine u klubu za kojega navijam i živim. Nadam se da ću tu biti još dosta godina. Nisam ni očekivao da ću doći u Hajduk u tom trenutku, neke stvari se u životu dogode, stvarno sam sretan što je tako završila epizoda vani i da sam se mogao vratiti. Svi vole igrati Europu, što je i normalno, Hajduk je skroz nešto drugo i posebno", rekao je za Hajduk Digital TV.

Livaja je bio najbolji strijelac SuperSport HNL-a u zadnje dvije sezone, zabivši po 28 i 19 pogodaka, a ove sezone smanjila se kolosalna produkcija Hajdukovog napadača. Livaja se ne opterećuje statistikom, već su mu u fokusu samo momčad i rezultati:

"Nitko ne gleda na terenu neke druge stvari nego samo jesi li dao gol i jesi li riješio utakmicu. To je danas postalo normalno. Bilo je perioda kad nisan dao pet, šest, sedam utakmica gol pa bi o tome pisale novine. Ne opterećujem se s tim, radim za momčad. Nekad imaš trenutaka kad ti krene sve, svatko ima uspone i padove, svatko komentira te brojke, iskreno me to ne zanima previše."

Osim što je najbolji igrač, u svlačionici Bijelih ima i ulogu lidera i mentora. Na primjeru Stipe Biuka, koji je plaže u Splitu zamijenio onima u Los Angelesu, a zatim i u Španjolskoj, otkrio je kako mentorira mlade igrače:

"Uvijek mlađima kažem 'igraj kako si igrao i u juniorima'. Ako netko ima dobar dribling, zašto da mu uskratiš tu njegovu vrlinu? Primjerice, kad je tu bio Stipe Biuk, ja bih mu govorio: 'Nemoj uopće gledati gdje sam ja. Imaš odličan dribling, možeš proći jednog, dva igrača. Radi to u čemu si najbolji. Nemoj gledat da moraš meni dodati'. Mislim da on još ništa nije iskoristio kakav je kapacitet."

Na posljetku se dotakao odnosa s trenerom Mislavom Karoglanom, s kojim je u prijateljskim odnosima od povratka u Split:

"S trenerom se znam od prvog dana kad sam došao na Poljud. On je radio u omladinskoj školi, imamo dosta zajedničkih prijatelja, razgovarali smo i kad još nije bio u kadru prve momčadi. Imali smo jako dobar odnos i kad nije bio trener Hajduka, kad je bio u Istri pa dobio otkaz, onda i kad nije radio. Čuli smo se, otišli bismo na ručkove, tako da sam stvarno s njim u odličnim odnosima."

Livaja je za kraj izrazio podršku treneru te zaključio da Karoglan može odvesti Hajduk do dugo očekivane titule:

"Dosta ljudi misli da je on trenutno u Hajduku jer je dobar sa mnom, čuo sam milijun takvih priča, ali te priče me ne zanimaju. Znam da je on dobar trener. Uvijek ima takvih trenutaka u nogometu, kao što su se nama dogodili Rijeka i Osijek, gdje se svi propitkuju je li on trener za nas. Ali to je sve nogomet. Iz tjedna u tjedan se sve mijenja. On je pokazao da ima znanje i rezultat, želim mu svu sreću i očekujem da će nas dovesti do tog trofeja, kojega svi očekujemo."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!