Ostali sportovi

Stolnotenisači uspješni protiv Brazila, u osmini finala na putu stoji jaki Portugal

Mihaela Bradovski • srijeda, 21.02.2024.
Stolnotenisači uspješni protiv Brazila, u osmini finala na putu stoji jaki Portugal

Hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija izborila je prolaz u osminu finala Svjetskog prvenstva. U šesnaestini finala svladala je Brazil s 3:0...

Iako je Brazil na ovom Svjetskom prvenstvu oslabljen neigranjem svog Top 10 igrača Huga Calderana, nitko nije unaprijed Hrvatskoj upisivao pobjedu. Ozbiljan pristup i nastup na kraju su doveli do 3:0 pobjede.

Andrej Gaćina i Filip Zeljko odradili su posao bez izgubljenog seta, Tomislav Pucar više se mučio, ali na kraju je i on upisao pobjedu.

Gaćina je prvi krenuo i svladao Vitora Ishiya, prvog brazilskog reketa u ovom meču. Hrvatski reprezentativac nije imao problema.

Nakon toga Pucar je igrao protiv Guilhermea Teodora, nije sve išlo glatko, ali je slavio u konačnici u pet setova te donio Hrvatskoj vodstvo 2:0 i doveo je na prag osmine finala.

Posao je dovršio Filip Zeljko koji je glatko slavio protiv Carlosa Ichide.

Osmina finala donosi puno teži posao jer tamo čeka Portugal. Portugal je bio stopostotan u skupini s Rumunjskom, Iranom, Egiptom i Tajlandom, a predvode ga 19. igrač svijeta Marcos Freitas, 41. na svijetu Joao Geraldo i 49. Tiago Apolonia. Prepuni su iskustva i bit će ih jako teško svladati.

Svjetsko prvenstvo, šesnaestina finala

Hrvatska - Brazil 3:0

Andrej Gaćina - Vitor Ishiy 11:9, 11:5, 11:8
Tomislav Pucar - Guilherme Teodoro 11:7, 3:11, 11:8, 8:11, 11:8
Filip Zeljko - Carlos Ichida 11:6, 11:7, 11:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!