Nogomet

Inzaghi žali za propuštenim prilikama protiv Atletica: 'Zaslužili smo više od ovih 1:0'

Filip Mihoković • srijeda, 21.02.2024.
Inzaghi žali za propuštenim prilikama protiv Atletica: 'Zaslužili smo više od ovih 1:0'
Foto: EPA

Inter sada ima devet pobjeda u svih devet natjecateljskih utakmica odigranih u 2024. godini, a Simone Inzaghi priznaje osjećaj žaljenja jer je njegova momčad pobijedila Atletico Madrid samo 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka...

Nerazzurri su se morali boriti kako bi probili poznato tvrdi sastav Diega Simeonea, koji je taktički neutralizirao suparnike na gostujućoj utakmici. Marko Arnautović morao je zamijeniti ozlijeđenog Marcusa Thurama u drugom poluvremenu i propustio je nekoliko velikih prilika prije odlučujućeg trenutka, susrećući se s odbijancem od obranjenog udarca Lautara Martineza kako bi postigao gol iz tijesnog kuta. Trener Intera, Simone Inzaghi, izrazio je zadovoljstvo pobjedom, ali i žaljenje zbog nepostizanja više pogodaka.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Vrlo je zadovoljavajuće, momci su bili odlični protiv fizičke i tehnički zahtjevne momčadi koja nam uopće nije olakšala. Znamo da je ovo samo prva utakmica, druga će biti teška, i sigurno postoje žaljenja zbog rezultata s obzirom na sve što smo stvorili, zaslužili smo bolji rezultat. Ovo je nogomet, idemo dalje", rekao je Inzaghi za Sky Sport Italia.

Inzaghi je protiv Atletica bio zadovoljan doprinosom s klupe Marka Arnautovića i Alexisa Sancheza:

"Rekao sam jučer na konferenciji za novinare da se Arnautović i Alexis Sanchez jako dobro snalaze na treninzima i kada ih se pozove. Sretan sam što je Marko postigao gol, zaslužio je zabiti ranije, a zatim je Alexis došao s pravim duhom. Thuram je osjetio zatezanje aduktora tijekom sprinta prema lopti Lautara Martineza, a zatim je osjetio bol ponovno kad je došao u završnicu. Napravit će testove i nadamo se da ga nećemo izgubiti na dulje vrijeme."

Baš kao i prošle sezone, Inter je pobijedio prvu utakmicu osmine finala rezultatom 1:0 na San Siru, a trener talijanske momčadi smatra da im je Porto prošle sezone u osmini finala bio najteži protivnik na putu do finala Lige prvaka:

"Bit ću iskren, pogledavajući prošlu sezonu, Porto nam je pružio najviše problema na putu prema finalu. Svaki je tim težak za pobijediti kad dođete do ove faze natjecanja."

Druga utakmica igrat će se na Metropolitanu 13. ožujka, a sada nema pravila o gostujućim golovima, pa ako Atletico pobijedi bilo kojim rezultatom od jednog gola razlike, ići će se u produžetke. Atletico Madrid nije uspio uputiti nijedan udarac u okvir gola, što se Interu nije dogodilo od studenog 2006. godine protiv Sportinga, a Inzaghi žali za propuštenim prilikama u susretu unatoč pobjedi:

"Bili smo suočeni s kvalitetnim protivnicima, ali Inter je igrao vrlo dobro. Ne zaboravimo da je teško oteti loptu Atleticu kad oni imaju loptu. Možda smo u prvom poluvremenu napravili nekoliko previše pogrešnih dodavanja, ali Atletico se zatvorio s dvije linije. Bolje smo kretali loptu nakon odmora i mislim da smo zaslužili više od 1:0."

Večeras su se veznjaci Intera tradicionalno priključivali napadu, ali su morali pomagati i u obrambenim zadacima. Inzaghi je bio zadovoljan odrađenim poslom, a pohvalio je i vratara Yanna Sommera iako Atletico nije uputio udarac u okvir gola:

"Veznjaci su se žrtvovali i radili smo kao tim. Zamjene su pomogle, jer nismo bili svoji u prvih sedam ili osam minuta drugog poluvremena, ali smo se vratili na pravi put, stvarali prilike koje smo trebali realizirati. Znam da Sommer nije napravio stvarne obrane, ali bilo je nekoliko situacija poput udarca Samuela Lina i glave Alvara Morate gdje smo mogli bolje odigrati."

FOTO: EPA/MATTEO BAZZI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!