Nogomet

Arsenal traži iskorak i u Ligi prvaka, Porto je prolazio i kroz bolje dane

Mihaela Bradovski • srijeda, 21.02.2024.
Arsenal traži iskorak i u Ligi prvaka, Porto je prolazio i kroz bolje dane
Foto: EPA

Porto večeras dočekuje na Dragau Arsenal u prvom susretu osmine finala Lige prvaka. Topnici igraju jako dobro već neko vrijeme i opasno prijete domaćinu…

Arsenal se podignuo i danas je znatno bolja i opasnija momčad nego što je to bio slučaj prije dvije-tri godine. Prošle sezone dugo je bio u borbi za naslov prvaka Engleske, nije izdržao, a i ove sezone ima isti cilj. Nije daleko, u prvenstvu vodi troboj s Liverpoolom i Manchester Cityjem.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Navijači Arsenala ne nadaju se samo borbi za naslov prvaka Engleske, već ćele i veliki rezultat u Ligi prvaka. U skupini su uglavnom bili dominantni i dobri te su s prvog mjesta prošli u osminu finala gdje im je ždrijeb dodijelio Porto.

Već sam pogled na rostere stavlja Arsenal u ulogu favorita. Ima širinu i momčad koja je sposobna otići daleko, dok Porto s druge strane je opasan, ali Arsenal je na papiru ipak jači.

Porto je u portugalskom prvenstvu već u zaostatku za Benficom i Sportingom po sedam bodova s tim da Sporting ima i utakmicu manje što znači da bi ta prednost mogla i dodatno narasti.

U prošlom kolu uspio je slaviti na svom stadionu s 2:0 protiv Estrele i tako se vratio pobjedama nakon što je dvije utakmice ranije kiksao odigravši 0:0 kod kuće protiv Rio Avea te izgubio s 3:2 u gostima kod Arouce.

Arsenal je krizu ostavio iza sebe, imao je remi i tri poraza u nizu, ali sada je u seriji od pet uzastopnih pobjeda i odmah u boljem raspoloženju dolazi na ovo gostovanje.

Što su rekli

Sergio Conceicao, trener Porta: "Arsenal ima igrače koji su talentirani i odlični tehničari, ali su i vrlo kvalitetni. To je momčad koja voli imati visok posjed lopte i igra jako dobro u protivničkoj polovici. Morat ćemo biti u jako dobrom izdanju. Dobro smo ih proučili, video je bio nešto duži nego inače i vjerujem da ćemo biti spremni."

Mikel Arteta, trener Arsenala: "Porto me impresionirao, jako dobro poznajem i njegovog menadžera i klupsku povijest. Na svim pozicijama imaju kvalitetu i bit će nam jako težak protivnik. Ovo je veliki izazov za nas, sedam godina nismo bili u ovoj fazi, a 14 u sljedećoj."

Mjesto, vrijeme, sudac

Porto, Dragao, 21:00

Sudac: Gozubuyuk (Nizozemska)

Nedostaju

Porto: Marcano, Ribeiro, Taremi, Zaidu (ozljede)

Arsenal: Gabriel Jesus, Partey, Timber, Tomiyasu, Zinčenko (ozljede)

Prošli dvoboj

Još 2010. godine u osmini finala Lige prvaka susreli su se ovi protivnici. Porto je slavio s 2:1 na svom stadionu, ali u uzvratu je Arsenal uz hat-trick Niklasa Bendtnera slavio s 5:0 i prošao dalje.

Prognoza

Gledajući dva dvoboja Arsenal je favorit, ali ovdje bi Porto mogao ostati barem neporažen.

FOTO: EPA/HUGO DELGADO

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

København1:3Manchester City
RB Leipzig0:1Real Madrid
Lazio1:0Bayern
PSG2:0Real Sociedad
Inter1:0Atlético Madrid
PSV Eindhoven1:1Borussia D.
Napoli1:1Barcelona
Porto1:0Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!