Tenis

Nakon velike pobjede protiv Sabalenke, Donna Vekić propustila servis za meč protiv Cirstee

Mario Borko • srijeda, 21.02.2024.
Nakon velike pobjede protiv Sabalenke, Donna Vekić propustila servis za meč protiv Cirstee
Foto: EPA

Donna Vekić ipak nije uspjela izboriti prvo četvrtfinale u karijeri na turniru iz serije WTA 1000. Nakon što je jučer u Dubaiju pobijedila drugu tenisačicu svijeta Arjanu Sabalenku, danas je sa 6:3, 3:6, 5:7 poražena od 22. tenisačice svijeta Sorane Cirstee…

Velika pobjeda Donne Vekić protiv osvajačice Australian Opena i druge tenisačice svijeta Arjane Sabalenke odjeknula je u teniskom svijetu. Ipak samo dan kasnije Osječanka u trećem kolu Dubaija nije uspjela preskočiti 22. tenisačicu svijeta Soranu Cirsteu. Rumunjka je bila bolja sa 6:3, 3:6, 5:7 i tako izborila četvrtfinale turnira iz serije WTA 1000.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vekić je na krilima 14. top deset pobjede u karijeri u meč ušla odlično. Dva puta je protivnici oduzimala početni servis, nije dopustila nijednu break priliku na svom i za 36 minuta je osvojila set sa 6:3. Rumunjka je odmah na startu drugog seta oduzela servis hrvatskoj tenisačici, ali je ekspresno, već u idućem gemu, izgubila svoj. Ipak Cirstea je još dva puta uspjela doći do breaka i s 3:6 izjednačuje rezultat u setovima.

U odlučujućem setu vidjeli smo nekoliko preokreta. Najprije je Rumunjka povela s 0:3 i činilo se da grabi prema pobjedi. Ipak Osječanka osvaja tri uzastopna gema i vrača se u meč. Podsjetilo je to na meč protiv Sabalenke i iako je Cirstea povela s 3:4, Vekić radi break i kod rezultata 5:4 ima servis za meč. Ipak 22. tenisačica svijeta je došla do tri vezane break lopte, drugu je iskoristila i ponovo se vratila u meč.

Naposljetku hrvatska tenisačica više nije uspjela osvojiti gem i doći barem do trinaeste igre. Cirstea je nakon dva sata i 16 minuta slavila sa 6:3, 3:6, 5:7 i tako stigla do četvrte pobjede u šestom međusobnom ogledu protiv najbolje rangirane hrvatske igračice.

Rumunjka u četvrtfinalu igra protiv osme igračice svijeta, Čehinje Markete Vondroušove. Vekić ponovo nije uspjela probiti granicu i po prvi puta u karijeri uči u četvrtfinale WTA turnira iz serije 1000. Za utjehu joj ostaje to što će od idućeg tjedna ponovo biti među 30 najboljih tenisačica na svijetu.

Dubai WTA 1000, 3. kolo:

Donna Vekić (Hrvatska) – Sorana Cirstea (Rumunjska) 6:3, 3:6, 5:7

FOTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!