Nogomet

Jako težak ispit za Rennes, Milan brani lijepu prednost

Petar Jenjić • četvrtak, 22.02.2024.
Jako težak ispit za Rennes, Milan brani lijepu prednost
Foto: EPA

Nogometaši Rennesa i Milana danas igraju uzvratnu utakmicu šesnaestine finala Europske lige. Rossoneri donose visoku prednost u Francusku, ali i poraz u domaćem prvenstvu prije nekoliko dana, dok je Rennes sjajan u Ligue 1 u zadnje vrijeme i pokušat će nadoknaditi zaostatak...

Četvrtak nam standardno donosi utakmice u Europskoj ligi, a večeras su na rasporedu uzvratni dvoboji šesnaestine finala. Jedan od njih igra se u Rennesu gdje će istoimeni domaćin tražiti veliki preokret protiv Milana. Dvoboj počinje od 18:45 sati, a sudit će ga Portugalac Joao Pinheiro.

Igraj na Rennes - Milan na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Francuski klub igrao je sjajno u posljednje vrijeme upisavši osam uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima. Iz tog perioda izdvajaju se pobjede protiv Nice od 2:0 i prolazak protiv Marseillea u francuskom kupu. Uoči San Sira svladali su Le Havre s minimalnih 1:0, no protiv talijanske momčadi nisu imali prevelike šanse.

Rossoneri su odigrali jako dobru utakmicu i slavili s 3:0. Mrežu Rennesa načeo je Ruben Loftus Cheek nakon nešto više od pola sata igre, a početkom nastavka Englez je postigao svoj novi pogodak. Pobjedu je potvrdio Rafael Leao, a momčad Stefana Piolija ima zaista lijepu zalihu uoči uzvrata u kojem treba potvrditi prolazak dalje.

Prije tog dvoboja Milan je u prethodnih šest utakmica u domaćim natjecanjima upisao pet pobjeda i jedan remi, a uoči dolaska na gostovanje igrao je na gostovanju kod Monze. Nije to bila nimalo briljantna utakmica za njih. Monza je na poluvremenu vodila 2:0, a u nastavku je isključenje zaradio Luka Jović. Ipak, Milan se vratio na 2:2, no u sudačkoj nadoknadi domaćin postiže nova dva gola.

Rennes nije imao takvih problema u domaćem prvenstvu. Ugostio je Clermont i svladao ga s 3:1, unatoč promašenom penalu. Odlično je odigrao Martin Terrier koji je postigao dva gola, dok je jedna dodao Warmed Omari. Iz Rennesa su svjesni da su se i veći preokreti znali dogoditi i da nisu bez šanse. Male, ali i takva je dovoljno da odmah od prve minute krene vrlo jako i napadački. Nema što za izgubiti.

U odnosu na prvu utakmicu neće biti prevelikih promjena u obje momčadi. Milan ni danas neće moći računati na: Pierrea Kalulua, Fikaya Tomorija i Davidea Calabriju, dok u kadru Rennesa ne bi trebalo biti: Enza Le Feea, Fabiana Riedera, Arnauda Kalimuenda i Mahamadoua Nagide.

Što su rekli

Julien Stephan, trener Rennesa: "Ne razmišljamo o tome koliko golova moramo nadoknaditi, već kako ćemo pokrenuti igru i pokušati imati element iracionalnosti. Trebat će nam ludilo, ako smislimo nešto konvencionalno, vrlo proračunato, mislim da to nećemo moći jer je Milan jači od nas. Ako ih odvedemo drugim putem, možda možemo stvoriti drugačiju atmosferu."

Stefano Pioli, trener Milana: "Očekujemo drugačijeg protivnika, nego je to bio slučaj na San Siru. Znamo da će odmah od početka pokušati uhvatiti priključak, ali na to smo spremni. Momci su u dobrom stanju i u odnosu na nedjelju imali su dan odmora više. U formi su za igru."

Mjesto, vrijeme, suci

Roazhon Park, Rennes, 18:45

Sudac: Joao Pinheiro (Portugal)

Nedostaju

Rennes: Le Fee, Rieder, Kalimuendo, Nagida (ozljede)

Milan: Kalulu, Tomori, Calabria (ozljede)

Zadnji susret

Rossoneri su odigrali odlično prvi dvoboj i zasluženo slavili s lijepih i ugodnih 3:0.

Prognoza

Ishod današnje utakmice čini se nešto neizvjesniji i sva su tri ishoda moguća, no pravo bi se čudo moralo dogoditi da Francuzi izbore sljedeću rundu.

FOTO: EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - uzvratne utakmice

Freiburg3:2 *Lens
Qarabağ2:3 *Braga
Rennes3:2Milan
Toulouse0:0Benfica
Roma5:3 **Feyenoord
Marseille3:1Šahtar
Sparta Prag4:1Galatasaray
Sporting1:1Young Boys

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!