Nogomet

Qarabag i Roma u drami do prolaza, Tuci predvodnik u izbacivanju Galatasaraya

Branimir Korać • petak, 23.02.2024.
Qarabag i Roma u drami do prolaza, Tuci predvodnik u izbacivanju Galatasaraya
Foto: EPA

Poznati su svi sudionici osmine finala Europske lige. Čak tri susreta šesnaestine finala odlučena su u produžetku ili raspucavanju s 11 metara.

Praška Sparta odigrala je odličnu utakmicu protiv Galatasaraya i slavila je s 4:1 što je bilo dovoljno za prolaz. Galatasaray je na svom travnjaku upisao pobjedu 3:2, a u Pragu je sve išlo po planu do isključenja Kaana Ayhana nakon čega je Sparta otišla do prolaza.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sparta je povela u osmoj minuti golom Preciada, ali ubrzo je Bardakci izjednačio. Sve do 74. minute na semaforu je stajalo tih 1:1, a onda je Sparta krenula. Donedavni član Lokomotive Indrit Tuci osigurao je vodstvo Sparti, a sudjelovao je i kod trećeg gola koji je postigao Haraslin. Jan Kuchta u sudačkoj nadoknadi stavio je točku na i i potvrdio prolaz Sparte.

Sporting iz Lisabona remizirao je s Young Boysima 1:1, ali niti u jednom trenutku prolaz nije bio pod znakom upitnika. Portugalci su u gostima slavili 3:1, već u 13. minuti uzvrata Gyokeres je zabio za 1:0 i dvojbe nije bilo. Silvere Ganvolua je u 84. minuti izjednačio, ali više od toga Švicarci nisu napravili.

Qarabag je u prvom susretu slavio u gostima kod Brage s 4:2 te je u uzvratu čuvao prednost dok i on nije ostao s igračem manje, isključen je u 57. minuti Cafarquliyev. S igračem manje Qarabag nije izdržao, Roger Fernandes i Djalo osigurali su produžetak. Tamo je Matheus Silva vratio ukupnu prednost na stranu Qarabaga da bi Simon Banza u 115. minuti pogodio za 1:3. No nije došlo do raspucavanja, u 122. minuti Nariman Abuhadze zabio je za delirij na tribinama, smanjenje na 2:3 i prolaz Qarabaga.

Lens je odradio odlično poluvrijeme protiv Freiburga i vodio u gostima s 2:0 glovima Pereire da Coste i Wahija. No, nije to i zadržao. s dva gola Sallaija Freiburg se vratio i izborio produžetak. Tamo je u 99. minuti Gregoritsch pogodio za 3:2 i prolaz Nijemaca.

Roma je boljim raspucavanjem s 11 metara eliminirala Feyenoord. Prvo poluvrijeme obilježio je sjajan nogomet, Gimenez je doveo Feyenoord u vodstvo, ali izjednačio je Pellegrini. U nastavku susreta prilika je bilo, ali ne i pogodaka i odluka je pala s 11 metara gdje je junak Rome bio Mile Svilar s dva obranjena jedanaesterca. Luka Ivanušec kod gostiju je igrao od 59. minute.

Nakon što je donio s gostovanja kod Šahtara remi 2:2, Marseille je na svom travnjaku slavio s 3:1. Poveo je Šahtar golom Sudakova, ali onda se Marseille budi i golovima Aubameyanga, Sarra i Kondogbije odlazi do pobjede.

Pokazalo se točnim da je prva utakmica Milanu osigurala prolaz protiv Rennesa. Na San Siru je slavio s 3:0 te je u Francuskoj unatoč porazu 3:2 izborio prolaz. Luka Jović i Rafael Leao bili su strijelci.

Europska liga, šesnaestina finala:
Sparta Prag - Galatasaray 4:1 (2:3)
Sporting Lisabon - Young Boys 1:1 (3:1)
Qarabag - Braga 2:3 produžetak 0:2 (4:2)
Freiburg - Lens 3:2 produžetak 2:2 (0:0)
Roma - Feyenoord 4:2 penali 1:1 (1:1)
Toulouse - Benfica 0:0 (1:2)
Marseille - Šahtar 3:1 (2:2)
Rennes - Milan 3:2 (0:3)

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - uzvratne utakmice

Freiburg3:2 *Lens
Qarabağ2:3 *Braga
Rennes3:2Milan
Toulouse0:0Benfica
Roma5:3 **Feyenoord
Marseille3:1Šahtar
Sparta Prag4:1Galatasaray
Sporting1:1Young Boys

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!