Zimski sportovi

Boston ponovno na vrhu Istoka, rekord Austona Matthewsa

HINA • četvrtak, 22.02.2024.
Boston ponovno na vrhu Istoka, rekord Austona Matthewsa

Noćas je odigrano pet utakmica u NHL ligi. Izdvaja se tijesna pobjeda Boston Bruinsa na gostovanju kod Edmonton Oilersa, kao i rekord Austona Matthewsa u dresu Toronto Maple Leafsa...

Hokejaši Boston Bruinsa slavili su na gostovanju kod Edmonton Oilersa sa 6:5 u produžetku i tom pobjedom ponovno došli na vrh ljestvice Istočne konferencije sjevernoameričke Nacionalne hokejaške lige (NHL).

Igraj na utakmice NHL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Odlučujući pogodak u četvrtoj minuti produžetka postigao je Charlie McAvoy koji je imao i jednu asistenciju. Uz njega su po gol i asistenciju za Bruinse imali Jake DeBrusk i David Pastrnak, a iskazao se branič Mason Lohrei s tri dodavanja. Strijelce domaćih Oilersa predvodio je Warren Foegele.

Edmonton nijednom nije vodio, a Boston je ispustio tri gola prednosti (4:1), koju je imao u 34. minuti. Ipak, gosti su došli do pobjede kojom su sa 79 bodova ponovno na vrhu ljestvice Istočne konferencije s bodom više od Florida Panthersa.

I u preostale četiri utakmice odigranih prethodne noći slavili su gostujuće momčadi. Izdvojit ćemo pobjedu Toronto Maple Leafsa koji su sa 6:3 slavili na gostovanju kod Arizona Coyotesa. Zvijezda Leafsa Auston Matthews postigao je dva pogotka i u 54 utakmice ove sezone uspio prijeći granicu od 50 golova.

Matthews je trenutačno na 51 pogotku, čime je postao prvi hokejaš od sezone 1995./1996. i legendarnog Marija Lemieuxa, koji je u tako malo utakmica postigao najmanje 50 golova. Matthews je rekorder među američkim hokejašima i trenutačno svim aktivnim igračima, a apsolutni rekord je legendarni Kanađanin Wayne Gretzky koji je prije 42 godine za postizanje 50 pogodaka trebao samo 39 utakmica.

NHL:
Montreal Canadiens - Buffalo Sabers 2:3
Chicago Blackhawks - Philadelphia Flyers 1:3
Edmonton Oilers - Boston Bruins 5:6 (produžetak)
Arizona Coyotes - Toronto Maple Leafs 3:6
Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets 4:7

FOTO: Pixabay

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!