Nogomet

Povijesna utakmica ženske nogometne reprezentacije: 'Nastojat ćemo iskoristiti slabosti Norveške, ako ih uopće ima'

hns.family, Petar Jenjić • četvrtak, 22.02.2024.
Povijesna utakmica ženske nogometne reprezentacije: 'Nastojat ćemo iskoristiti slabosti Norveške, ako ih uopće ima'
Foto: Admir Buljubašić/HINA

Izbornik ženske nogometne reprezentacije Nenad Gračan i kapetanica Doris Bačić, najavili su sutrašnji dvoboj protiv Norveške na Opus Areni. Radi se o prvoj utakmici doigravanja za plasman u A Ligu nacija...

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija sutra od 18 sati na Opus Areni igra najveću utakmicu u povijesti hrvatskog ženskog nogometa. Izabranice Nenada Gračana protiv Norveške igraju prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija za A Ligu nacija koja je za većinu djevojaka kruna dosadašnjih karijera.

Igraj na Hrvatska - Norveška (ž) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

“Djevojke su spremne za ono što nas čeka, bez obzira na rezultat sutrašnje utakmice već sad smo napravili veliku stvar za hrvatski ženski nogomet. Volio bih da djevojke sutra imaju veliku podršku naših navijača kako bismo pokušali napraviti pozitivan rezultat, iako to neće biti jednostavno s obzirom na to da igramo protiv europskih i svjetskih prvakinja i olimpijskih pobjednica. Riječ je o zaista moćnoj reprezentaciji, ali zaslužili smo igrati ove velike utakmice. Nastojat ćemo iskoristiti slabosti norveške reprezentacije, ako ih uopće ima, i odraditi utakmicu na najbolji mogući način", ističe Gračan, koji od svojih igračica očekuje pravi pristup.

"Što se tiče kadra, sve su igračice zdrave, Izabela Lojna ne može igrati zbog akumuliranih žutih kartona. Očekujemo da pristup bude pravi, da igračice u igri budu maksimalno odgovorne i da radimo što manje pogrešaka. Norveška je jedna od deset najboljih reprezentacija na svijetu, uvijek su na završnicama europskih i svjetskih prvenstava, norveške reprezentativke igraju u najvećim europskim klubovima. Maksimalno ih uvažavamo, ali najvažnije je da naše igračice shvate da uz odgovornu i kvalitetnu igru možemo ostvariti rezultat. Puno je veći pritisak na Norvežankama jer im je želja ostati u Ligi A, nama je najvažnije ne primiti rani pogodak koji bi nas poremetio i čuvati pozitivan rezultat koji bi još više utjecao na nervozu norveške reprezentacije", zaključio je.

Kapetanica i vratarka Doris Bačić ovako je najavila sutrašnju utakmicu na Opus Areni:

"Svjesne smo što nas sutra čeka, protekle smo dane iskoristili najbolje što smo mogle u vidu treninga. Nadamo se pozitivnom rezultatu, spremne smo za ovu utakmicu od onoga dana kad smo pobijedile Rumunjsku i izborile dodatne kvalifikacije. Cure svaki dan žive za ovu utakmicu. Hrvatski dres je jako težak, nama svaka utakmica za reprezentaciju jako puno znači i nosi strah od razočaranja. Međutim, napravili smo ogroman rezultat plasmanom u dodatne kvalifikacije. Moramo biti ponosne, uživati u sutrašnjem danu i istrčati na teren bez stresa i nervoze."

AUTOR: hns.family

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!