Nogomet

Težak izazov za Romu i Feyenoord, tko će prevladati na Olimpicu?

Petar Jenjić • četvrtak, 22.02.2024.
Težak izazov za Romu i Feyenoord, tko će prevladati na Olimpicu?
Foto: EPA

Pred nama je uzvratna utakmica šesnaestine finala Europske lige u kojoj će Roma na Olimpicu ugostiti Feyenoorda. S nestrpljenjem čekamo novi dvoboj vrlo izjednačenog para iz kojeg kao pobjednik mogu izaći obje ekipe...

Roma i Feyenoord definitivno je jedan od zanimljivijih parova šesnaestine finala Europske lige. U prvoj utakmici, odigranoj u Rotterdamu, nije bilo pobjednika, a večeras se s početkom u 21 sat obje ekipe nadaju da će prevladati i proći dalje. Dvoboj će suditi Jesus Gil Manzano iz Španjolske.

Igraj na Roma - Feyenoord na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Proteklog četvrtka ove dvije momčadi ukrstile su koplja na De Kuipu. Nakon prvog poluvremena domaćin je vodio pogotkom Igora Paixaa, dok je Romelu Lukaku u nastavku donio izjednačenje Romi. Bio je to prvi primljeni pogodak nizozemske momčadi nakon 21. siječnja i pobjede protiv Vittesea. U sljedećih pet sačuvali su mrežu.

Na "nuli" je ostao i Waalwijk, Feyenoordov protivnik prije četiri dana u Eredivisie. Pogodak vrijedan tri boda postigao je Mats Wieffer u 84. minuti čime koliko-toliko ostavlja svoju momčad u borbi za prvo mjesto. Čak deset bodova više ima PSV koji će im biti protivnik početkom ožujka.

Roma je bila na lijepom nizu od dolaska Daniellea De Rossija na klupu momčadi, a to je prekinuto domaćim porazom od milanskog Intera (2:4). Uoči današnje utakmice Vučica je slavila glatko na gostovanju kod Frosinonea s 3:0 zahvaljujući golovima: Deana Huijsena, Sardara Azmouna i Leandra Paredesa. Na ljestvici Serie A trenutno je šesta s 41 bodom, četiri manje od Atalante i tri više od Fiorentine.

U dresu Rome zbog žutih kartona neće biti Edoarda Bove. Paulo Dybala i Lorenzo Pellegrini nisu igrali za vikend protiv Frosinonea i trebali bi se ovdje vratiti u prvu postavu, dok će Tammy Abraham i dalje izbivati zbog problema s ozljedom. Nakon jako dugo vremena minute je za vikend dobio i Chris Smalling, ali teško je za očekivati da će ovdje dobiti značajnije vrijeme na terenu.

S druge strane, u kadar nizozemske momčadi protiv Waalwijka vratio se Quentin Timber koji je propustio zadnje dvije natjecateljske utakmice, kao i Lutsharel Geertruida koji nije igrao prvi dvoboj s Talijanima. Van kadra i dalje je Alireza Jahanbakhsh, kojem su "priključeni": Gernot Trauner i vratar Justin Bijlow.

Što su rekli

Danielle De Rossi, trener Rome: "Prije svega moramo biti defenzivno u statusu pripravnosti jer Feyenoord je ekipa koja dobro stvara igru i kreira puno šansi. Postigla je puno pogodaka, a primila tek nedavno protiv nas, tako da će biti jako teško. To je dobra momčad i morat ćemo se nositi s pritiskom, ali isto tako i održati balans i biti dobri u našoj igri kada imamo loptu u posjedu."

Arne Slot, trener Feyenoorda: "Kad sam ponovno pogledao prvu utakmicu, vidio sam puno individualne kvalitete i veliku razinu zrelosti kod Rome. Teško je kada završi 1:1, tada se u teškoj poziciji za uzvrat. Na početku im je vratar brzo vraćao loptu u igru, a nakon što smo poveli, to je išlo puno sporije. Znamo što možemo očekivati od Rome i njenih igrača. Moji nogometaši su toga svjesni i nadam se oni koji vode dvoboj."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadio Olimpico, Rim, 21:00

Sudac: Jesus Gil Manzano (Španjolska)

Nedostaju

Roma: Bove (kartoni), Abraham (ozljeda)

Feyenoord: Jahanbakhsh, Trauner, Bijlow (ozljede)

Zadnji susret

Prvi dvoboj odigran u Nizozemskoj nije ponudio pobjednika, završilo je rezultatom 1:1.

Prognoza

Blagu prednost, zbog domaćeg terena, večeras dajemo talijanskoj momčadi, ali od obje ekipe očekujemo postizanje barem jednog pogotka.

FOTO: EPA/SALVATORE DI NOLFI

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - uzvratne utakmice

Freiburg3:2 *Lens
Qarabağ2:3 *Braga
Rennes3:2Milan
Toulouse0:0Benfica
Roma5:3 **Feyenoord
Marseille3:1Šahtar
Sparta Prag4:1Galatasaray
Sporting1:1Young Boys

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!