Nogomet

Jakirović: 'Uzavrela je atmosfera u Solunu, ali naši igrači navikli su na takav ambijent'

Filip Mihoković • petak, 23.02.2024.
Jakirović: 'Uzavrela je atmosfera u Solunu, ali naši igrači navikli su na takav ambijent'
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Dinamo je saznao protivnika u osmini finala Konferencijske lige, a riječ je o grčkom PAOK-u. Momčad iz Soluna već je ove sezone odigrala dvomeč s Hajdukom, a trener Modrih očekuje napetu atmosferu u obje utakmice...

Dinamo je povijesnom pobjedom 1:0 u Sevilli i remijem 1:1 na Maksimiru svladao Real Betis, a u osmini finala Konferencijske lige igrat će protiv PAOK-a, koji je trenutno druga momčad grčkog prvenstva s bodom manje od vodećeg AEK-a. Trener Dinama, Sergej Jakirović, smatra da u ovoj fazi natjecanja nema lakih protivnika, a prednost za svoju momčad vidi u igranju prvog susreta pred domaćom publikom:

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Kao što sam rekao i sinoć, bilo nam je svejedno koga izvučemo jer su sve preostale momčadi jako dobre. Dobili smo PAOK, dobro ćemo izanalizirati i pripremiti se kako bi odigrali dobre dvije utakmice i pokušali proći u daljnju fazu natjecanja. Prva utakmica je kod kuće pred našim navijačima, pokušat ćemo što bolje odigrati kako bi stekli prednost pred uzvrat u Solunu."

PAOK je ove sezone igrao dvomeč protiv Hajduka u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, a grčka je momčad nakon remija bez golova na Poljudu, na domaćem terenu svladala Bijele 3:0. Jakirović protiv PAOK-a očekuje uzavrelu atmosferu, ali ističe da Dinamovi igrači prosperiraju u takvim uvjetima:

"Oni su već igrali s Hajdukom na početku sezone, sigurno ćemo pogledati te utakmice i njihove zadnje utakmice. Pripremit ćemo se najbolje što možemo, znamo da je uzavrela atmosfera, ali smatram da su naši igrači navikli igrati u takvom ambijentu, tako da vjerujem da ćemo se dobro pripremiti i odigrati dobre dvije utakmice."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!