Nogomet

Ferenčina uoči Gorice: 'Gledamo sebe, želimo odigrati što bolje, nadamo se bodovima'

Filip Mihoković • petak, 23.02.2024.
Ferenčina uoči Gorice: 'Gledamo sebe, želimo odigrati što bolje, nadamo se bodovima'
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Slaven Belupo će u 24. kolu SuperSport HNL-a igrati protiv Gorice koja je na nizu od pet uzastopnih poraza, a Roy Ferenčina fokusiran je samo na svoju momčad te u nedjelju očekuje bodove...

Iako će sve oči gledatelja 24. kola SuperSport HNL-a biti uprte na derbi Dinama i Rijeke, u nedjelju će kolo zatvoriti Slaven Belupo i Gorica. Momčad Dinka Jeličića nije uspjela replicirati formu iz jesenskog dijela sezone, upisavši pet uzastopnih poraza u novoj godini, a trener Belupa, Roy Ferenčina, protiv Gorice očekuje zahtjevan susret:

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nijedna utakmica nije laka, čeka nas zahtjevan susret. Oni će se pokušati izvaditi iz loše serije, a mi razmišljamo o sebi i vjerujemo u našu ekipu. Dečki su dobro radili cijeli tjedan i očekujemo dobru prezentaciju u nedjelju."

Benedik Mioč također je dao svoj dojam uoči susreta. Svjestan je da je Gorica u lošoj rezultatskoj formi, ali naglašava da to ne bi trebalo zavarati njegovu momčad:

"Trebamo se fokusirati samo na sebe. Znamo da je Gorica u lošoj rezultatskoj formi, ali ne treba nas to zavarati. Mi trebamo gledati sebe i dizati se iz utakmice u utakmicu i nadati se što boljoj igri i rezultatu."

Gorica na lošem nizu će u nedjelju igrati pod imperativom pobjede, a posljednjih pet međusobnih okršaja s Belupom završila su podjelom bodova. Ferenčini je fokus samo na vlastitoj momčadi, a nada se uzimanju svih bodova u Gorici:

"Zadnjih par utakmica smo odigrali neriješeno. Oni imaju svojih problema, mi gledamo sebe, želimo odigrati što bolju utakmicu i nadamo se bodovima."

Belupo je u prošlome kolu remizirao 1:1 s Istrom, a Ferenčina se u Gorici nada boljim uvjetima na terenu od onih kakvi su zatekli njegovu momčad u prošlome kolu:

"Tu se nešto pita i protivnika, igrali su čvrsto i stajali u duplom bloku, što je teško probiti, osobito na lošem terenu. U Gorici nas očekuje bolji teren, a i dobili smo novog igrača Murića, koji je u trenažnom procesu više od tjedan dana. Sigurno će ekipa bolje izgledati s njim, a Murić će biti i u početnoj postavi."

Ferenčina sada ima i "slatke brige" u vezi kadrovskih pitanja, budući da mu se nekoliko igrača vraća od ozljede. Trener koprivničke momčadi zadovoljan je odrađenim trenažnim procesom, a posebno ističe igrače koji se nameću za početni sastav iz drugog plana:

"Sad, nakon dugo vremena, imam slatke brige. Stvarno smo dobro odradili ovaj tjedan, a vratili su nam se igrači koji nisu bili u konkurenciji prošlo kolo, Šakota i Štefulj. Božić još ima nekih problema, on još deset dana neće biti u konkurenciji za sastav. Igrači koji su bili u drugom planu sada se nameću kroz treninge za početni sastav, imamo još dva treninga pa ćemo odlučiti tko će početi u Gorici."

Momčad Gorice teško pruža otpor protivnicima u drugome dijelu sezone, a trener Belupa smatra da će kad-tad vratiti jesensku formu u kojoj su uzimali bodove pretendentima za titulu. I dalje mu je fokus na vlastitoj momčadi:

"Gorica je dobra ekipa koja je na jesen pokazala svoju snagu pobijedivši i najbolje hrvatske momčadi. Mi gledamo sebe i želimo igrati kao što smo igrali na svim gostovanjima protiv ekipa našeg ranga. U nedjelju očekujemo bodove."

Benedik Mioč je po statistici među najboljim igračima lige uz Brunu Petkovića, Ramona Miereza i Marka Livaju. Ofenzivnog veznjaka raduje što se našao u takvom društvu, a vlastiti uspjeh pripisuje i treneru koji ga je stavio u poziciju da bude uspješan:

"Svakako da mi to godi jer su to sve napadači, a ja sam ofenzivni veznjak. To mi samo daje još veću motivaciju da napredujem i radim. Svakako da je puno značio povratak trenera, kada je došao, rekao mi je da me neće micati s pozicije na kojoj me zatekao i smatram da je to za mene bila najbolja odluka. Mogu dati sve od sebe na toj poziciji i smatram da ću nastaviti tako i dalje."

"Imat ćemo analizu i pogledati njihove dobre i loše strane. Probat ćemo iskoristiti Goričine loše strane i potući se za bodove. Na prošloj utakmici smo uz malu dozu nesreće propustili realizirati neke prilike, a nadam se da ćemo ih u ovoj utakmici realizirati i biti sretni i zadovoljni", zaključio je Mioč.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!