Ostali sportovi

Aurel Benović osmi u finalu partera na Svjetskom kupu u Cottbusu

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 24.02.2024.
Aurel Benović osmi u finalu partera na Svjetskom kupu u Cottbusu

U Cottbusu, na drugom od četiri Svjetska gimnastička kupa koji se boduju u kvalifikacijama za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, Aurel Benović završio je osmi u finalu na parteru.

Za razliku od nastupa u kvalifikacijama u četvrtak, hrvatski gimnastičar danas nažalost nije ponovio takvu izvedbu. Od početka vježbe bilo je nesigurnosti, u dijagonalama koje su slijedile dogodile su se i veće pogreške, ocjena sudaca bila je očekivano niska – 11.433.

Iako Benović nije ostvario priželjkivani rezultat, osvojio je novih 16 bodova u borbi za Olimpijske igre.

"Nisam baš zadovoljan kako sam odradio vježbu. Nažalost cijela ta energija, atmosfera natjecanja i ta silna želja koju sam imao da napravim neki ozbiljan rezultat, sve to skupa me malo pojelo i nažalost završio sam na osmom mjestu, kao posljednji u finalu. Pozitivno je to što sam ušao u finale i što sam već dobio neke bodove za odlazak na Olimpijske igre i što sam i dalje u borbi za odlazak u Pariz. Za sada sam na petom mjestu, a prva dva gimnastičara kada se budu zbrojili bodovi na kraju sa sva četiri turnira Svjetska kupa idu na Olimpijske igre, imam velike šanse. Ta energija olimpijskih igara i ta želja da odem tamo me nosi. Neću odustati nego ću se boriti do samog kraja zato što sam svjestan i znam da se mogu boriti sa svima i ako odradim svoju vježbu prosječnu vježbu da im mogu konkurirati, i da mogu biti bolji od njih. Danas sam išao nešto težu vježbu s početnom ocjenom 6.3, možda me koštala i ta želja da odradim tu tešku vježbu. Okrećem se Svjetskom kupu u Bakuu gdje se nadam ulasku u finale, sada imam sljedećih desetak dana da utreniram i popravim neke elemente i greškice što sam ih napravio sada i da se pokušam psihički smiriti i ustabiliti da bi dalje mogao odrađivati natjecanja kako treba."

Pobjedu na parteru odnio je Harry Hepworth s ocjenom 14.900. Britanac je dobio 34 tisućinke veću ocjenu nego prvi favorit, aktualni svjetski prvak i olimpijski pobjednik iz Tokija, Izraelac Artem Dolgopyat. Prvoplasirani i drugoplasirani iz Cottbusa, Hepworth i Dolgopyat, već ranije su osigurali nastup na Olimpijskim igrama i ne računaju se u kvalifikacijama za Pariz putem četiri Svjetska kupa.

Trećeplasirani danas bio je Sunghyun Ryu. Južnokorejac je tako nakon Kaira i Cottbus napustio s maksimalnih 30 bodova te je gotovo siguran za olimpijsku smotru. U poretku partera vodit će se velika borba za drugo mjesto koje također osigurava nastup u Francuskoj. Nekoliko je gimnastičara unutar samo 15 bodova, među njima i Aurel Benović. Za Osječanina Igre još nisu izgubljene, no na preostala dva Svjetska kupa, u Bakuu u ožujku te u Dohi u travnju, mora biti na najvišoj razini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!