Nogomet

Domagoj Vida strijelac u uvjerljivoj pobjedi AEK-a nad Lamijom

Filip Mihoković • subota, 24.02.2024.
Domagoj Vida strijelac u uvjerljivoj pobjedi AEK-a nad Lamijom
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

U 24. kolu grčke Superlige, vodeći AEK svladao je šestoplasiranu Lamiju 3:1, a mrežu domaćina načeo je hrvatski reprezentativac Domagoj Vida...

Atenski AEK je bez problema prošao kroz Lamiju i sada ima prednost od četiri boda u odnosu na PAOK i Panathinaikos te osam bodova prednosti nad Olympiakosom. Gosti nisu naišli na veliki otpor u Lamiji, budući da su pobijedili s 3:1, a sva tri boda u susretu, osigurali su već u prvome poluvremenu dvama pogocima te su utakmicu mirno priveli kraju u drugome dijelu.

Igraj na utakmice grčkog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mrežu domaćina za AEK je načeo Domagoj Vida silovitim udarcem glavom nakon ubačaja iz kuta Nordina Amrabata u 17. minuti. Hrvatskom braniču ovo je treći pogodak u grčkom prvenstvu ove sezone, a zabio je i protiv Ajaxa u grupnoj fazi Europa lige. Niclas Eliasson udvostručio je vodstvo gostujuće momčadi u 41. minuti, a lavovski dio posla odradio je Orbelin Pineda, koji je oduzeo loptu na protivničkoj polovici te sjajno uposlio švedskog veznjaka za 2:0 na poluvremenu.

Amrabat je ponovno bio asistent i u 63. minuti, kada je centaršutom iz slobodnog udarca pronašao Stevena Zubera, a Švicarac glavom prebacio loptu u mrežu za 3:0. Samo minutu kasnije, Brazilac Sidcley, probio se po lijevoj strani te postigao počasni pogodak za konačnih 3:1. Vida je odigrao cijeli susret za AEK, a s klupe je nastup upisao i bivši dinamovac, Robert Ljubičić, zamijenivši Pinedu u 68. minuti.

AEK je pobjedom došao do važnih tri boda u utrci za prvaka Grčke, gdje sada bježi četiri boda Dinamovom protivniku u osmini finala Konferencijske lige, drugoplasiranom PAOK-u, koji će sutra odigrati svoju utakmicu 24. kola protiv Panetolikosa.

Superliga, 24. kolo:
Lamia - AEK 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!