Nogomet

Šafarić: 'Do prvog zgoditka smo dominirali, ali nam je sreća okrenula leđa'

Filip Mihoković • utorak, 27.02.2024.
Šafarić: 'Do prvog zgoditka smo dominirali, ali nam je sreća okrenula leđa'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Varaždin je u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog kupa upisao uvjerljivi poraz od 5:0 protiv Hajduka, a Nikola Šafarić smatra da njegova momčad nije imala sreće...

Varaždin nije uspio iskoristiti dominaciju u prvih 30 minuta susreta protiv Hajduka u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog kupa te je na kraju poražen s visokih 5:0. Privremeni trener i sportski direktor Varaždina, Nikola Šafarić, razočaran je ishodom susreta te smatra da njegova momčad jednostavno nije imala sreće, budući da nije uspjela realizirati niti jednu od nekoliko izglednih prilika u prvome poluvremenu:

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Odličan ulazak u utakmicu, do prvog zgoditka Hajduka smo dominirali i imali odlične šanse. Šteta što nam je sreća okrenula leđa, bilo je frustrirajuće na poluvremenu. Odigrali smo odlično, a gubili 2:0. Nismo se uspjeli oporaviti od tog šoka. Hajduk je svojom kvalitetom i nošen odličnom podrškom uspio zabiti još tri gola."

Šafarić je istaknuo da su njegovi igrači uspjeli izvršiti pritisak na Hajduk te smatra da je momčad na pravoj putanji unatoč visokom porazu:

"Kada imaš rezultat puno je lakše igrati. Hajduku nije bilo jednostavno kada smo ih stavljali u teške situacije. Imali su malo i sreće, ali zasluženo su pobijedili. Pokušavamo gajiti lijepi nogomet. Nekad to uspijeva, nekad ne. Imamo dosta mladih igrača, mislim da smo na dobrom putu."

Stanje u SuperSport HNL-u nikad nije bilo napetije, a trener Varaždina ne zna tko će ove sezone postati prvakom Hrvatske. Zaključio je da bi manje ekipe mogle krojiti sudbinu favoritima za osvajanje:

"Ne znam, vidjet ćemo za dva-tri mjeseca. Imaju tri odlične ekipe. Dinamo je u odličnoj situaciji, Hajduk kod kuće uvijek favorit, a Rijeka odlično izgleda. Možda će manje ekipe skrojiti prvenstvo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!