Nogomet

Karoglan: 'Jedva sam čekao poluvrijeme, hvala Bogu da smo zabili'

Filip Mihoković • utorak, 27.02.2024.
Karoglan: 'Jedva sam čekao poluvrijeme, hvala Bogu da smo zabili'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Hajduk je visokom pobjedom od 5:0 slavio u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog kupa protiv Varaždina, a trener Mislav Karoglan izrazio je zadovoljstvo predstavom vlastitih igrača te istaknuo dobre i loše stvari iz susreta...

Iako je u prvih 30 minuta utakmice izgledao grogirano, Hajduk je uspio sačuvati mrežu i postići dva pogotka prije odmora te na kraju uvjerljivo slavio 5:0 protiv Varaždina u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog kupa. Trener Mislav Karoglan izrazio je zadovoljstvo trećim uzastopnim plasmanom u polufinale, a istaknuo je pritisak igranja za splitsku momčad:

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Svakako da nam je trebala pobjeda. U najmanju ruku, u polufinalu kupa si treću godinu zaredom. U Hajduku nema padanja kamena sa srca. Kamen je svake subote i nedjelje, samo trebaš pobjeđivati."

Varaždin je u prvom poluvremenu imao nekoliko prilika u kojem je ozbiljno ugrozio protivničku mrežu, a trener Bijelih smatra da njegova momčad igra na razini nakon što uspije slomiti protivnički otpor, odnosno, kada postigne prvi pogodak:

"Mi smo izašli s toliko grča da je to bilo vidljivo svakome. To je ono što ne volim. Uvijek kažem da moramo imati ono dječje u sebi, želju za nadigravanjem. Trebamo se više fokusirati na izvedbu. Kada zabijemo gol počnemo raditi stvari koje treniramo. U presingu smo bili nisko, u sredini terena smo Kalika 'iskidali'. Jedva sam čekao poluvrijeme, ali hvala Bogu da smo zabili dva gola, sve je bilo lakše."

Hajduku se u formu vraća Ismael Diallo, koji je s Obalom Bjelokosti podigao trofej Afričkog Kupa nacija. Karoglan je bio zadovoljan partijom bjelokošćanskog lijevog beka, a istaknuo je i dobru predstavu Filipa Krovinovića, s čijom igrom je zadovoljan i inače:

"Postoje igrači koje moramo vraćati kroz utakmice. Nije to on, to su još tri-četiri igrača koja su daleko od optimalnog stanja. To je jedini način, preuzeo sam to rizik. To je jedini put. Hoćeš li to platiti glavom, to je drugo. Ideja je bila upariti Krovinovića sa Sigurom. Imamo drukčiju ideju, da više dolazimo u prostore. S Filipom sam ja zadovoljan i prije, nije bilo problema. "

Hajduk je u četvrtfinalnom kupskom okršaju dobio veliki doprinos igrača s klupe, a Karoglan je istaknuo da je očekivao da će takav doprinos biti potreban za pobjedu:

"Moja pretpostavka je bila da bi moglo biti problema. Htio sam imati energiju s klupe. Želio sam ciljano mijenjati. U prvom poluvremenu sam htio 'rezati' s Dajakuom. Bilo je problema sa svima, ali bilo je i dobrih stvari. Dali smo pet golova, Belupu četiri. U Varaždinu smo s igračem više bili loši. Mislim da kreiramo više, ali postoje neke odluke koje dovode do neforsiranih pogrešaka. "

Trener Hajduka nada se da će ova pobjeda olakšati i opustiti igrače, a zaključio je da momčad ima veliki potencijal i mnogo prostora za napredak:

"Nadam se da će pobjeda opustiti igrače, neki igrači će se dizati. Brekalo ima ogroman potencijal, to vidim na treningu. Pukštas ima ogroman prostor, Livi će biti zdraviji, Laszlo ima prostora za napredak. Moramo do pauze uzeti sve bodove. Moramo biti spremni, imamo ogroman prostor za napredak."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!