Nogomet

Zoran Zekić nakon ispadanja u Kupu od Lokomotive: 'Na muci se poznaju junaci'

Filip Mihoković • utorak, 27.02.2024.
Zoran Zekić nakon ispadanja u Kupu od Lokomotive: 'Na muci se poznaju junaci'
Foto: Admir Buljubašić/HINA

U prvom četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog kupa, Lokomotiva je s 1:0 slavila protiv Osijeka, a trener Zoran Zekić bio je razočaran predstavom svoje momčadi...

Prva četvrtfinalna utakmica Kupa između Osijeka i Lokomotive nije razočarala očekivanja, budući da smo u susretu vidjeli pogodak Roberta Mudražije, jedanaesterac za izjednačenje koji Ramon Mierez nije uspio realizirati, te pobjedu blagog autsajdera, Lokomotive. Trener Osijeka, Zoran Zekić, dao je vlastiti dojam o utakmici nakon eliminacije iz Kupa:

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sigurno je jako težak dan za navijače, klub, mene i igrače. Bili smo uvjereni da ćemo danas proći dalje i nastaviti borbu u Kupu do kraja, no nažalost, nismo uspjeli. Dobili smo gol na način na kakav se ne smije primiti, nismo iskontrolirali ni prvu ni drugu loptu. Nakon toga smo imali četiri stopostotne šanse i jedanaesterac, naravno da nas ne vara dojam da bi u slučaju postizanja pogotka možda i susret riješili prije produžetaka, ali jednostavno nije išlo."

Trener Osijeka svjestan je situacije u kojoj se klub nalazi, a smatra da je najbitnije vratiti se na prave postavke kako bi imali šanse protiv Dinama, kojeg će ugostiti u nedjelju:

"Svjestan sam da atmosfera oko nas neće biti najbajnija, ali znao sam da će biti puno teških trenutaka kada sam dolazio ovdje, nije mi prvi put. Ne želim upasti u nikakav defetizam, osjećam veliku odgovornost da izvedemo ovo na pravi put kako bi se vratili boljoj igri i rezultatima već u prvoj utakmici koju imamo za četiri dana."

Osijek u posljednje dvije utakmice ima problem s primanjem golova iz prekida, a Zekić smatra da je razlog tome nedostatak odgovornosti i karaktera. U utakmici je posebno istaknuo partiju Lokomotivinog vratara Zvonimira Šubarića, koji je u početni sastav upao nakon ozlijede Nikole Čavline, a nakon ispadanja iz Kupa, nada se boljim rezultatima u prvenstvu:

"Do zadnje dvije utakmice nismo imali problema s tim. To je stvar odgovornosti i karaktera, dosta se radi na tome pa mi je to neshvatljivo. Imali smo puno bolje šanse iz prekida pa nismo uspjeli zabiti, svaka čast njihovom vrataru na današnjoj predstavi, dugo nije branio, a nažalost protiv nas je pružio sjajnu predstavu. Težak je to udarac u svakom smislu, ali imamo dovoljno izazova ispred sebe i nadam se da ćemo svi skupa smoći snage i u pozitivi pokušati napraviti bolji rezultat u prvenstvu."

Osijek će u sljedećem ligaškom susretu ugostiti Dinamo koji je upravo eliminirao Real Betis iz Konferencijske lige te slavio protiv vodeće momčadi lige, Rijeke. Zekić smatra da su Modri u ovome trenutku za njegovu momčad najteži mogući protivnik, a zaključio je da je pozitivan ishod na kraju prvenstva moguć samo ako uspiju ispraviti probleme koji ih prate cijelu sezonu:

"Da, čeka nas Dinamo koji je zahuktao i sutra igra protiv Gorice. Za nas je to najteži mogući protivnik u ovom trenutku, ali na muci se poznaju junaci. Najlakše bi bilo da se svi gledamo poprijeko, znamo naše probleme i znali smo ih i prije. Pokušat ćemo ih ispraviti i do kraja završiti u pozitivi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!